Düzenlenen akşam yemeğinde konuşan Kaymakam Okur; "Bu vatan uğruna şehit düşen evlatlarımızın siz değerli aileleri ve vatan uğruna gazi olan siz vatanseverlerimizin her zaman destekçisiyim. Sizlerle ilgili her konuda çok hassasım, bunun bilinmesini isterim. Sizler bizlere şehitlerimizden emanetsiniz" dedi.
Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur'un ev sahipliğinde Nazilli Özel Fatih Sultan Koleji Yemek Salonunda düzenlenen yemeğe Nazilli Garnizon Komutanı Ekrem Turan, İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş, Türkiye Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şube Başkanı İsmail Bilgiç ile birlikte Gazi ve Şehit aileleri ve dernek üyeleri katıldı. Düzenlenen yemekte protokol üyeleri farklı farklı masalara oturarak şehit ailelerinin arasında akşam yemeğini birlikte sohbet ederek yedi.

"SİZLER RAHAT UYUYUN"
Çanakkale tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarına verilen bir büyük mücadelenin adıdır diyerek konuşmasına başlayan Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin; "Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı yerdir Çanakkale büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği 'Çanakkale cesaret ve inançla yoğrulmuş, silahsız ve cephanesiz bir milletin tarihe yazdığı hürriyet mücadelesidir. Bizler biliyoruz ki, bu vatan uğruna, canını feda eden binlerce şehide borcumuzu ödeyemeyiz. Bugün bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak ve rahat nefes alabiliyorsak, bu onların eseridir. Çok değerli şehitlerim, sizler rahat uyuyun, 30 yıla yakın bir sürede terörle mücadelede binlerce şehit verdik. Bizler şuan onların temsilcisi olarak burada bulunmaktayız."
"DERDİNİZ DERDİMDİR"
Şehit ailelerinin kendilerine şehitlerin emaneti olduğunu ifade eden Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ise; "Sizler bizlere şehitlerimizin emanetisiniz. Bizlerde emanetimize en iyi şekilde sahip çıkmaya çalışacağız. Sizlerin dertleri ve sorunları benim için çok önemli. Siz Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin sorunları benim için en hassas olduğum konular arasındadır. Bunun bilinmesini isterim. Her probleminizde de yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Ülkemizin savunması için Çanakkale'de, Kore'de, Kıbrıs'ta ve şuan mevcut Güneydoğu'da şehit düşen vatanseverlerimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Gazilerimize geçmiş olsun derken, ailelerine de sabırlar diliyorum" dedi.