Malatya'da, Zirve Yayınevi'nde biri Alman 3 kişiyi boğazlarını keserek öldüren sanıklardandan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım ve Salih Gürler'in olaydan bir gün önce üzerlerinde bulunan kuru sıkı tabancaya el koymadıkları iddia edilen biri başkomiser 7 polis, 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Polislerin seri numarasını alıp Günaydın'a geri verdiği silahın katliam yerinde bulunduğu ileri sürülmüştü.
Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, olay yerinde bulunan bir kuru sıkı tabancanın, olaydan 1 gün önce ele geçirildiği ve sanıklardan Emre Günaydın'a tekrar verildiği yönündeki iddialar üzerine Bakanlık tarafından görevlendirilen müfettişlerin soruşturma başlattığını hatırlattı.

POLİS KAYITLARINDA EL KONDU

Soruşturma sonunda Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan biri başkomiser 7 polisin, 5'er ay hapis cezasına çarptırıldığını belirten Kahya, bu cezanın ertelendiğini kaydetti. Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da olay günü silaha ait faturadaki seri numarasının ele geçirilen kuru sıkı tabancanınki ile örtüşmediği, işlem yapan polisin bu farklılığı gözden kaçırdığı ifade edilmişti. Polis kayıtlarına göre ise silaha el konduğu ve tutanak düzenlendiği ortaya çıkmıştı.