Kocasından şiddet gördüğü için altı kez Mersin"den İstanbul"daki ailesinin yanına sığınan ancak her seferinde geri gönderilen Emine Erdem sonunda dayaktan öldü

Son zamanlarda artan kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Mersin"de yedi çocuk annesi Emine Erdem (37) kendisini sopayla döven 23 yıllık kocasından kaçarken balkondan düşerek yaşamını yitirdi. “Karım intihar etti” diyerek polisi aldatmaya çalışan Lokman Erdem ise, oğlu Harun"un babasının annesini öldürdüğünü polise anlatması üzerine tutuklandı. Emine Erdem"in dayak yediği için altı kez İstanbul"daki ailesinin yanına kaçarak onlara sığındığı ancak, “Kocandır, döver de sever de” denilerek geri gönderildiği ortaya çıktı. Taraf"a konuşan Emine Erdem"in oğlu Harun Erdem, babası için “Ben ona baba demek istemiyorum. O, annemin katili” dedi.

Araya girince beni de dövdü

Şırnak"ın Güçlükonak İlçesi"nde doğan Emine Ertaş henüz 14 yaşındaydı görücüler kapısına geldiğinde. İlkokulu bitirmiş, ortaokul hayalleri kurarken “Bu kadar okumak yeter” denilerek Lokman Erdem"le evlendirildi. Şırnak"ın susmayan silahları, boşaltılan köyler derken kendilerini Mersin"de buldular. Ve Emine Erdem, hayatını kâbusa çevirecek şiddet gerçeğiyle evliliğinin henüz ilk haftasında tanıştı. Eşi, “kendisinden habersiz elbise aldığı gerekçesiyle” onu öldüresiye dövdü.

Haberin devamı bugünkü Taraf Gazetesi'nde...