ABD"de haftada 300 bin dolar kazanan CBS kanalı sunucusu Katie Couric"in maaşı gündem oldu. Kanalın ekonomik sıkıntı nedeniyle 100 çalışanın işine son vermesine karşın 200 kişilik maaş alan ve indirim kabul etmeyen sunucu tepki çekti. Kovulanları umursamadan bir dergiye verdiği pozlar da olay yarattı.

Amerika günlerdir ülkenin en ünlü kadın spikeri Katie Couric"in (53) maaşını konuşuyor. Katie Couric

Foto galeri için tıklayın
ABD"nin en çok izlenen kanallarından olan CBS, geçen hafta ekonomik sıkıntıları yüzünden 1500 kişilik haber kadrosundan 100 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Bunun üzerine gözler haftada 300 bin, yılda 15 milyon dolar kazanan ana haber sunucusu Couric"in maaşına çevrildi. Ülkenin önde gelen haber sitesi Drudgereport, ana haberleri tek başına sunan ilk kadın spiker olan Couric"in maaşında yapılacak olan ufak bir kesintiyle 200 çalışanın işlerinden olmalarının önüne geçilebileceğini kaydederek sunucuyu günah keçisi ilan etti. New York Post gazetesi de şirket çalışanlarından gelen tepkiler üzerine kanalla anlaşması gelecek yıl sona erecek olan Couric"in maaşında yüzde 50 oranında kesintiye gidilebileceğini duyurdu. Tam da bu tartışmalar sürerken Couric"in ABD"nin önde gelen moda dergisi Harper"s Bazaar"da lüks malikanesinde pahalı kıyafetler giyerek seksi pozlar verip ihtişamlı hayatını anlatması herşeyin üzerine tuz biber ekti.

Evening News"in yanı sıra 60 Minutes isimli haber programını da hazırlayıp sunan ve başarılı röportajlarıyla birçok gazetecilik ödülüne layık görülen spiker, dergiye “Kendimi yüksek topuklular ve küçük bir siyah elbiseyle çok seksi hissediyorum” diye konuştu ve kendinden 17 yaş küçük sevgilisiyle hayatlarını anlattı.

“Söz konusu olamaz”

Tartışmaların giderek alevlenmesinin ardından sonunda CBS"in patronu ortalığı kızıştıran bir açıklama yaptı. Sean McManus, “Katie kanalımızın en değerli üyesidir. Kimse işinde onun kadar çalışkan olamaz. Maaşında kesintiye gidilmesi söz konusu bile edilmedi” diye konuştu. Couric"in sunduğu “Evening News” in reytingleri, NBC"nin ana haber bülteni “Nightly News” ve ABC"nin “World News” in ardından üçüncü sırada yer alıyor. Başarılı spiker, 2006 yılında CBS kanalına geçtiğinde yıllık 15 milyon dolar alarak ülkenin en çok kazanan spikeri unvanına sahip olmuştu.

Bacakları için siteler kuruldu

Katie Couric, ününü “bacaklarına” borçlu. İnternette Couric"in bacaklarına adanmış birçok site var. Saygın New York Times"ta 25 Nisan 2005"te Couric"in bacaklarıyla ilgili bir yazı bile yayınlandı.

En çok kazanan TV yıldızı Oprah

KATIE Couric, yıllık 15 milyon dolar geliriyle ABD"nin en çok kazanan kadın spikeri. Ülkenin diğer en çok kazanan televizyon yıldızları ise şöyle:

Oprah Winfrey: Televizyonların en çok kazanan ismi. 26 yıldır The Oprah Winfrey Show"u sunan 56 yaşındaki Winfrey"in yıllık geliri 385 milyon dolar.

Tyra Banks: Olay yaratan America"s Next Top Model yarışmasını sunan Tyra Banks, yılda 30 milyon dolar kazanıyor.

Eva Longoria: Tüm dünyada izlenen Desperate Housewives dizisinin yıldızı, televizyondan yılda 9 milyon dolar kazandı.

Tina Fey: 30 Rock"s dizisinin yapımcısı yazar, komedyen ve aktris Fey"in geçen yıl 7 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor.

Ellen Degeneres: ABD"li oyuncu ve komedyen, The Ellen DeGeneres Show"dan yılda 5 milyon dolar kazanıyor.