Başbakanlık Koşusu'nu DERVİŞ AĞA ile kazanan ünlü jokey; toplam 7 atı bulunan ve Serdal Adalı'dan tay aldığı iddiası ile şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan futbolcu İbrahim Akın'a sahip çıktı, iyi arkadaşı olduğunu söyleyerek ekledi:
 
İBRAHİM'İ UZUN ZAMANDIR TANIRIM. İYİ ÇOCUKTUR, ŞİKEYLE İŞİ OLMAZ. BASKI ALTINDA KONUŞMUŞTUR
 
Yalçın Akağaç... At yarışı dünyasını takip edenlerin çok ama çok yakından tanıdığı bir isim... 2001 yılında henüz 21 yaşındayken Grand Ekinoks ile Gazi Koşusu'nu kazanma başarısını gösteren, Türk atçılığının en tanınmış jokeylerden birisi. 
 
Yalçın Akağaç, geçtiğimiz hafta Derviş Ağa ile de Başbakanlık Koşusu'nu kazanarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. 2006 yılından sonra ilk kez koşuya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile girdiği diyalog ise Yalçın Akağaç'ın şöhretine şöhret kattı.
 
ERDOĞAN'IN, bir dönem Kasımpaşa'da yaşadığını öğrendiği Yalçın Akağaç'a 'Kasımpaşa'dan jokey de çıkarmış' şeklinde 'takılmasının' ardından 'Torunum Ahmet Akif'i sana emanet edeceğim' demesi spor dünyasında gündeme oturdu. 'Gündemdeki adam' Akağaç da o günden sonra konuşmak için AKŞAM'ı seçti.
 
PİLOT OLACAKTIM AMA
- 1980 yılında İstanbul Kadıköy Hasanpaşa'da doğdum. Annem ve babam da İstanbul doğumlu. Anne tarafından Arnavut kökenliyim.
 
- 1991 yılında babam beni apranti okuluna yazdırdı. Babam İbrahim Akağaç, at yarışçılığına önem verirdi. Bu işin takipçisiydi. Ben aslında pilot olmak istiyordum. Ama atları görünce başka bir iş yapamayacağımı anladım. Bugüne kadar çok sakatlık yaşadım. Vücudumda kırılmadık kemik kalmadı. Neredeyse 'yarım adam' oldum. Ama babam iyi ki beni o okula götürmüş.
 
AĞAÇLARALTI DEYİNCE
- 1995 senesinde apranti oldum. İlk yarışımı Menekşe 20 ile kazandım. 1999 yılında aprantilikten jokeyliğe yükseldim. Beni jokey yapan yarışı Castello isimli atla kazandım.
- Teyzemler Kasımpaşa'da oturuyor. Küçükken sürekli teyzemlerin yanına giderdim. Şu anda jokey Gökhan Gökçe'nin menajerliğini yapan teyzemin oğlu Abdül Işıldak ile birlikte oyunlar oynardık. 11 yaşıma kadar hep Kasımpaşa'daydım. Sayın Başbakan bunu öğrenmiş. Yarışın ardından 'Kasımpaşa'nın neresindensin?' diye sordu. Ben de 'Piyalepaşa, Ağaçlaraltı' diye yanıtladım. 'Komşuymuşuz demek. Kasımpaşa'dan jokey de çıkarmış' diyerek 'meşhur' diyaloğu başlattı. Sonra 'Torunum Ahmet Akif atları çok seviyor. Onu sana emanet edeceğim' diye ekledi. Bu sözler üzerine gerçekten mutlu oldum...
 
SEZER ÇOK İLGİLİYDİ
- O diyaloğun ardından Sayın Başbakan, torunu Ahmet Akif'i törende yanıma getirdi. Ama Ahmet Akif beni görünce birden ağlamaya başladı. 'Neden ağlıyorsun?' diye sordum. 'Çünkü atlardan korkuyorum' dedi. Ahmet Akif gerçekten de çok hareketli bir çocuk.
 
- Futbolda şike operasyonu sonrası tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu İbrahim Akın iyi arkadaşımdır. Kendisini uzun zamandır tanırım; gerçekten iyi çocuktur. At yarışıyla yakından ilgilendiği için tanışmıştık. Ben İbrahim'in şike yaptığına inanmıyorum; çünkü öyle biri değil. Baskı altında kaldığını ve sorguda öyle konuştuğunu düşünüyorum. Şike yapmaz. Serdal Adalı'yı da tanırım. O da yarış dünyasının önemli ismidir.
 
- Ahmet Necdet Sezer, Gazi Koşuları'na hep geliyordu. Gazi Koşusu'na çok önem veriyordu.
 
Hem F.Bahçeli hem Kasımpaşalı
 
Akağaç'ın Başbakan ile Kasımpaşa dışında bir 'ortak noktası' daha var: F.Bahçe... Ünlü jokey, Sarı-Lacivertli ekibin şike operasyonu nedeniyle içine düştüğü duruma üzülüyor
 
Yalçın Akağaç'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 'ortak noktası' sadece Kasımpaşa değil... 31 yaşındaki ünlü jokey, aynı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi F.Bahçe taraftarı... Hem de röportaja bile sarı-lacivert gömlekle gelecek kadar. Ünlü jokey Yalçın Akağaç, futbolda şike operasyonu kapsamında F.Bahçe'nin 'başına gelenler' nedeniyle sıkıntılı günler yaşadığını itiraf ediyor. Başbakanlık Koşusu zaferini yaşadığı günlerde, tuttuğu takım F.Bahçe'nin içinde bulunduğu durum Akağaç'ın canını hayli sıkmış.
 
ÇOK İYİ BİR F.BAHÇELİ'YİM
AKAĞAÇ, 'İyi bir F.Bahçe taraftarı olduğumu düşünüyorum. Aşırı derecede fanatik değilim ama F.Bahçe'yi seviyorum. Fakat futboldaki şike ve teşvik operasyonu sonrası Başkan Aziz Yıldırım'ın tutuklanması ve F.Bahçe'nin küme düşme ihtimalinin doğması beni üzdü; üzmeye devam ediyor.
MİLYONLARCA taraftarı ve büyük bir ekonomiye sahip olan bir kulübün içine düştüğü durum gerçekten üzücü. Başbakanlık Kupası'nı kazandığım için çok mutluyum. Ama F.Bahçe'nin durumu nedeniyle üzgünüm' diyor.
 
Başbakan'ın korumaları beni podyuma almadı!
 
'Başbakanlık Koşusu'ndan sonra korumalar beni tanımadı. 'Yarışı birinci bitiren jokey benim' dedikten sonra ancak podyuma aldılar
 
Başbakanlık Koşusu'nun kupa töreninde oldukça ilginç bir olay yaşadım... Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları, yarış sonrası gerçekleştirelen kupa töreninden önce beni bile podyuma almadı. İşlerine o kadar konsantre olmuşlardı ki; gözleri adeta radar gibiydi. Bir oraya bir buraya bakıyorlardı. Hani 'kuş uçurtmuyor' derler ya; işte öyle... Sayın Başbakan'ı korumak için gözlerini dört açmışlardı. İlk başta beni de podyuma yani içeriye almadılar.
 
İLGİNÇ BİR ANI OLDU
AMA sonra durum düzeldi. 'Başbakanlık Koşusu'nu kazanan jokey benim.  Biraz sonra Başbakan'ın elinden kupa alacağım. Görmüyor musunuz?' deyince beni tören için podyuma aldılar. İlginç bir anı oldu benim için de.
 
TAVLA TUTKUNUYUM
ÖZEL hayatıma gelirsek... En büyük hobim tavla ve Play Station oynamak. Hipodromdan çıktıktan sonra bambaşka bir adam olurum. İşimi, asla dışarıdaki hayatıma yansıtmam.
 
AHMET AKİF AĞLADI
Başbakan'ın torunu Ahmet Akif, yanıma gelince birden ağlamaya başladı. 'Neden ağlıyorsun?' diye sorunca da 'Ben atlardan çok korkuyorum' cevabını verip daha da yüksek sesle ağlamaya başladı.
 
GÖMLEĞİ SARI-LACİVERT
Yalçın Akağaç, ne kadar iyi bir F.Bahçe taraftarı olduğunu, kıyafetiyle de gösterdi. Akağa röportaja gelirken sarı-lacivert renkte bir gömlek giymişti. Ünlü jokey 'İşte ben böyle bir F.Bahçe taraftarıyım' diyerek espri yaptı!
 
Bizde ne hile olur ne de hatır şikesi
'AT yarışında şike yok... Jokeyler arasında 'hatır şikesi' bile olmaz. Eskiden, çok uzun yıllar önce yarışlar bugünkü kadar 'oturmuş' değilken şike oluyormuş. Yani biz de sadece bunu duyum olarak aldık; yoksa gözümüzle gördüğümüz bir şey yok. Zaten 'oyun kurmak' ve şike yapmak çok zor. Bugüne kadar şike teklifi almadım. Zaten kimse bana öyle bir teklifte bulunma cesareti gösteremez. Aynı şekilde diğer arkadaşlarım da böyle şeylere tenezzül etmezler. '
 
Babam her yarışım için defter tutuyor
'EŞİM Aylin ile 2002'de evlendik. 6 yaşında Yalçıner, 1.5 yaşında da Yalın adında iki oğlumuz var. Tanışma hikayemiz çok ilginç... Babalarımız sayesinde tanıştık. Babam İbrahim Akağaç, ilk koşularımdan beri defter tutuyor. Hangi koşuda hangi dereceyi elde ettiğimi o deftere yazıyor. Aylin de ablasıyla birlikte bilgisayar operatörü olarak çalışıyordu. Babam, bir gün onun babasına söz konusu defteri bilgisayara geçirmek istediğini söylemiş. Aylin'in babası da 'Bizim kızlar yardımcı olsun' demiş. Bizim tanışma hikayemiz de böyle oldu. Oğlum Yalçıner'in atlara ilgisi var. Önceleri jokey olmasını istemezdim. Ama şimdi fikrim değişiyor.'
 
Sabah 5'te uyanıp 10 ata biniyorum
'İSTANBUL Florya'da yaşıyorum. Hayatım çok düzenli ve programlı... Sağolsun eşim Aylin, bu konuda bana çok yardımcı oluyor. Sabahları benden önce uyanıyor. Her sabah 05.00'te kalkıyorum. Hipodroma gidip saat 06.00 gibi idmana başlıyorum. Günde 8-10 ata biniyorum; onları çalıştırıyorum. Bu antrenmanlar saat 10.00'a kadar sürüyor. Sonra eve dönüp uyuyorum.'
 
akşam