Türkiye, seçim sürecine Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki kaset skandalıyla girdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "A Takımı"nı dağıtan kasetler, "farkliulkuculuk.com" adlı internet sitesinde yayınlandı. "Özel görüntülerin" yer aldığı kasetler, 10 MHP'linin hayatını alt üst etti. O MHP'liden ikisi de Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak ile Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak'tı.
 
ARAŞTIRMA YAPIYORDU
Şafak ve Taytak'ın "özel görüntülerinin" ise Ankara'daki SİAR-M (Stratejik İletişim ve Araştırma Merkezi) adlı merkezde çekildiği öne sürüldü. İşte Ümit Şafak ve Mehmet Taytak'ın görüntüleri, SİAR-M adlı merkezin de kapısına kilit vurdurttu. MHP Genel Merkezi'nin ve MHP'li belediyelerin kamuoyu araştırmalarını yapan ve reklam çalışmalarını yürüten SİAR-M, kaset skandalının ardından partiyle tüm bağını kesti. 
 
Bu nedenle SİAR-M MHP'li belediyelerden de iş alamamaya başladı. "farkliulkuculuk.com" sitesi kasetleri yayınlayınca, MHP'li belediyeler, SİAR-M ile yaptıkları "reklam, tanıtım ve kamuoyu araştırma" işlerini iptal etti. Bu nedenle iflasın eşiğine gelen Sadi Tarım, "stratejik merkezi"ni kapattı. Ankara'nın en lüks semti Oran'da yer alan merkezin kapısına kilit vuruldu.
 
30 YILLIK DOSTLARIM
Şafak ve Taytak'ın partiden ihraç edilmesinden sonra Sadi Tarım'ın şirketinin de MHP ile bağlarının kesildiği kaydedildi. Bu arada adının kaset skandalına karışmasının ardından TAKVİM'e konuşan SİAR-M'in sahibi Sadi Tarım, ilginç açıklamalarda bulunmuştu. Ümit Şafak ve Mehmet Taytak'la 30 yıllık dost olduklarını belirten Tarım, görüntülerin cinsel içerikli değil sohbet olabileceğini anlatmıştı.
 
'BEN SIZDIRMADIM'
Kaset skandalını ortaya çıkartan internet sitesi, söz konusu görüntülerin SİARM adlı merkezde çekildiğini öne sürmüştü. Ancak merkezin sahibi olan MHP Ankara Eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Tarım, iddiaları kabul etmemişti. Tarım "Görüntüleri ben sızdırmadım. Belki aramıza giren bir gazeteci görüntüleri sızdırmış olabilir" demişti.
 
takvim