AYDINPOST HABER SERVİSİ-Kartel Sigorta Yeni Hizmet Binası Açılışını AYTO Başkanı Dokuzlu yaptı.
Kartel Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti. yeni hizmet binası açılışını Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu tarafından yapıldı.
Açılış törenine, Anadolu Sigorta Bölge Müdürü Atilla Ertekin, Ray Sigortacılık Yetkilisi Murat Şatır ve davetliler katıldı. Kartel Sigorta Arcılık Hizmetleri Ltd. Şti. ortakları Arzu ve Ahmet Nalbant misafirleri ile tek tek ilgilenerek hizmetleri hakkında bilgi verdi.
Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu yaptığı açılış konuşmasında, sigortacılık mesleğinin M.Ö. 1800 lü yıllarda Babillerde kullanılmaya başladığını, kervanlara saldırı yapılması halinde zararın kervan sahipleri arasında paylaşıldığını, Osmanlı"da ahilik teşkilatı ve mesleki loncalar ile bu yönde ilk örneklerinin yaşandığını belirterek “ Bu ilk örnekler dışında, Türkiye'de sigortacılık geç gelişti. Bunun nedeni olarak İslam dininin kadercilik anlayışı gösterilir. Belki de daha önemli bir neden, ticaretin ve mali yapının Batı Avrupa'ya kıyasla geri kalmış olmasıydı. Günümüzde artık canımızı ve malımızı sigortacılara emanet ediyoruz” dedi.
Bugün sigortacılık sektörü hızlı bir gelişim gösterdiğini, bunun en önemli nedeni de 2007 yılında kabul edilen Sigortacılık Kanunu olduğunu söyleyen Dokuzlu, “ 2006 yılında Odamızda kayıtlı 50 adet sigorta acentesi bulunmakta iken bugün bu sayı 150"lere kadar yaklaşmıştır. Bu kanun, sigortacılığın meslek haline dönüşümünün başlangıcı olmuştur. Kurumsallaşmış, sigortacı üyelerin Ticaret Odaları"na kaydı zorunlu hale gelmiş. Sigortacılar tek bir meslek örgütü çatısı altında toplanmışlardır.” diye konuştu.
Kartel Sigortacılık Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti. ortaklarından Ahmet Nalbant, yeni işyerinde müşterilerine daha iyi hizmet vereceklerini, hizmet kalitesini daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

AÇILIŞTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN ZİYARET EDİN