Bolu'da Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan Grand Kartal Otel'de sabaha karşı 03.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılarak felakete yol açtı. Alevlerin arasında kalanlar çarşafları birbirine bağlayıp, sarkarak aşağı inmeye çalıştılar.

Bakan Yerlikaya: 66 ölü, 51 yaralı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangında 66 kişinin hayatını kaybettiğini, 51 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının meydana geldiği otelin 12 katlı ve 238 kayıtlı misafirin olduğunu açıkladı.

"İlk ihbar 03.27'de alındı. Yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları devam ediyor." açıklamasında bulunan Yerlikaya, "Otelin arka tarafının yamaç olması nedeniyle müdahale ancak ön ve yan cepheden gerçekleştirildi. Yangınla ilgili iki mülkiyebaş müfettişi görevlendirildi." dedi.

Bakan Memişoğlu: Bir kişi ağır, 51 yaralı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Acımız büyük. 51 yaralımız var. Bunlardan bir tanesi ağır yoğun bakımda yatmakta. 17'sini taburcu ettik. Durumları iyi." dedi.

Bakan Ersoy: Yangın yeterlilik ruhsatı mevcut

Turizm Bakanı Nuri Ersoy ise şunları söyledi:

"Otelin 2021 ve 2024 yıllarında yapılan sınıflandırma denetimleri sırasında yangın yeterlilik ve işyeri açma ruhsatları talep edildi. Yangın yeterlilik ruhsatı mevcut. Bu yetki de itfaiyede bulunuyor. Düzenli denetimlerinin de itfaiye tarafından yapılması gerekiyor. İtfaiye tarafından bir kusur bulunmamış. İki tane yangın merdiveni var.

"Herkese başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Derhal teftişe başlayacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise şunları söyledi:

Pek çok sorunuz olduğunu biliyoruz. Yüreğimiz dağlı. Burada Bolu Cumhuriyet Başsavcımız. Görevlendirdikleri bilirkişi burada. Bu adli soruşturmayla yangının sebebi belirlenecek. Henüz belli değil. İdari soruşturmayı İçişleri Bakanlığı olarak biz yapıyoruz. Buna vesile olanlar kimlerse ne ihmal varsa hem adli hem idari mutlaka bunların gereği yapılacak.

Yangın 10 saatte kontrol altına alındı

Yangını söndürmek için Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Ankara'dan sevk edilen çok sayıda ekip alevlere müdahale etti. Söndürme çalışmalarına itfaiye, sağlık, AFAD, UMKE, jandarma komanda ve orman bölge müdürlüklerine bağlı ekip ve araçlar katıldı.

İtfaiye erlerinin merdivenli sepetli araçlarla ulaştığı 12 katlı oteldeki çalışmalar üst katlarda yoğunlaştı.

Ekiplerin yaklaşık 10 saat süren müdahalesinin ardından kontrol altına alınan yangın alanında soğutma çalışmaları sürüyor.

kartalkaya-001.webp

Bakan Yerlikaya: 10 ölü, 32 yaralı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kartalkaya Kayak Merkezi'nde otelde çıkan yangında vefat edenlerin sayısının 10'a, yaralı sayısının 32'ye yükseldiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, bugün saat 03.27'de Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan bir otelde yangın çıktığı ihbarının alındığını belirtti.

1kapak.jpg

Yangına çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 267 personelle müdahale edildiğini ve çalışmaların devam ettiğini aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Maalesef vefat edenlerin sayısı 10'a, yaralı sayısı 32'ye yükselmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

aa-20250121-36814463-36814451-kartalkaya-kayak-merkezinde-bir-otelde-yangin-cikti.jpg

Valilikten açıklama

Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, 234 civarında misafirin kaldığı otelde gece 03.30 sıralarında ilk belirlemelere göre, restoran katında yangın çıktığını bildirdi.

Alevlerin buradan yayıldığını aktaran Vali Aydın, "Şu anda 3 vefat, 11 yaralımız var. Vefatlardan 2'si panikle atlamak suretiyle oluşuyor. Biri otel görevlisi diğeri misafir. 3. kişiyi tespit için çalışıyoruz. Yangına müdahale devam ediyor" dedi.

Ekiplerin geniş çaplı yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

aa-20250121-36814463-36814453-kartalkaya-kayak-merkezinde-bir-otelde-yangin-cikti.jpg

Yangında son durum

Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan merkezdeki bir otelde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangını söndürmek için Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Ankara'dan sevk edilen çok sayıda ekip alevlere müdahale ediyor.

Söndürme çalışmalarına itfaiye, sağlık, AFAD, UMKE, jandarma komanda ve orman bölge müdürlüklerine bağlı ekip ve araçlar katılıyor.

İtfaiye erlerinin merdivenli sepetli araçlarla ulaştığı 12 katlı oteldeki çalışmalar üst katlarda yoğunlaştı.

Bu arada bazı tatilcilerin yangın esnasında kaçmak için çarşafları birbirine bağlayarak camlardan sarkıttığı görüldü.

Bursa'daki orman yangınında 4'üncü gün
Bursa'daki orman yangınında 4'üncü gün
İçeriği Görüntüle

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve AFAD Başkanı Okay Memiş bölgeye intikal etti.

Bakanlar Yerlikaya, Memişoğlu, Ersoy ile AFAD Başkanı Memiş, Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve ilgili birimlerin amirleriyle bölgedeki bir otelde gelişmelere ilişkin toplantı gerçekleştiriyor.