Rize'de otomobilin çarptığı 10 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Recep Can İslamoğlu, hayatını kaybetti.
 
Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Gündoğdu beldesi 29 Ekim İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Recep Can İslamoğlu, dün öğle teneffüsünde okul dışına çıktı. Karadeniz Sahil Yolu Bozukkale mevkisinde yolun karşısına geçmeye çalışan İslamoğlu'na, O.N.M. (41) yönetimindeki 53 AH 797 plakalı otomobil çarptı. Ambulansla Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kaldırılan İslamoğlu, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
 
Minik Recep'in ölüm haberi, 29 Ekim İlköğretim Okulunda büyük üzüntü yaşattı. Sınıf arkadaşları ve öğretmeni, bugün, İslamoğlu'nun boş sırasını çiçeklerle donattı. İslamoğlu'nun karnesi, takdir ve onur belgesi sınıf öğretmeni Cengiz Tosun'da kaldı.
 
Cengiz Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Recep'in çok iyi bir öğrenci olduğunu belirterek, ''Dün öğle yemeği için okuldan ayrıldı. Çok dikkatli bir çocuktu. Acı haberi alınca çok üzüldük. Öğretmenlerine çok saygılı bir çocuktu. Çok büyük üzüntü yaşıyoruz'' dedi.
 
Tosun, Recep'in başarılı öğrenci olmasından dolayı takdir belgesi, yardımsever ve paylaşımcı olmasından dolayı onur belgesi almaya hak kazandığını, ancak bugün karnesi ile birlikte bunları kendisine verememenin çok büyük acı olduğunu dile getirdi.
KONYA'DA İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ, 8 KATLI BİR APARTMANIN ÇATI KATINDAKİ EVLERİNİN PENCERESİNDEN DÜŞEREK ÖLDÜ 
 
Konya'da ilköğretim 6. sınıf öğrencisi, karne alacağı gün 8 katlı bir apartmanın çatı katındaki evlerinin penceresinden düşerek öldü.
 
Edinilen bilgiye göre, Ümmet K. (12), merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki 8 katlı bir apartmanın çatısındaki evlerinde ailesiyle kahvaltı yaptıktan sonra okula gitmek için hazırlanacağını belirterek, ailesinin yanından ayrıldı.
 
Daha sonra Ümmet K, henüz belirlenemeyen bir nedenle evlerinin penceresinden düştü. Ailesi tarafından Beyhekim Devlet Hastanesine kaldırılan ilköğretim öğrencisi, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, Ümmet K'nın öğretmenleriyle tek tek görüştü.
 
Okul yetkilileri, derslerinde başarılı, dürüstlüğü ve sakinliğiyle tanınan öğrencilerinin ölümünü, karne sevinci yaşamaya hazırlanan arkadaşlarına üzülmemeleri için söylemediklerini bildirdi. 
 
Dersleri genel itibariyle iyi olan Ümmet K'nın, yıl sonu not ortalamalarında zayıfı bulunmadığı bildirildi. (AA)