Doğanbey-Tuzburgazı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bilgin Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık av yasağının 1 Haziran'da sona ereceğini, bu tarihten itibaren Karina'da bulunan lezzetli balıkları vatandaşların tüketimine sunacaklarını kaydetti. 

Bölgedeki vatandaşların geçimini balık tutarak sağladığını belirten Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bundan dolayı Karina bizim için önemli. Doğanbey ve Tuzburgazı köylerindeki yaklaşık bin 500 kişinin geçim kaynaklarından biri olan balık üretimi tehlike altında. Karina'da, geçtiğimiz yıllarda yaşanan orman yangınlarından sonra sel sularının sürüklediği topraklarla sahildeki boğazlar toprakla dolmaya başladı. Yaklaşık 20 yıl önce yedi boğazda balık üretimi yapılıyorken, gelinen noktada balık üretimi ikiye düştü ve bir boğaz daha kapanmak üzere.'' 

Önlem alınmadığı takdirde Karina'da balık üretiminin yapılamayacağını ifade eden Ergin; ''Karina'da üretilen balıkların lezzeti Türkiye çapında bilinen bir gerçek. Karina'nın eski günlerine ve bereketine kavuşması için mutlaka koyların temizlenmesi gerekiyor. Bu da devletin gücü ile gerçekleştirilebilir. Karina ölmesin istiyoruz'' şeklinde konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg