İkinci "Balyoz Plan" davası kapsamında halen YAŞ üyesi olarak görev yapan eski Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın da aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 28 sanığın yargılanmasına başlandı. 
 
Dava kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Tümgeneral Beyazıt Karataş mahkemeye teslim oldu.
 
 
YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı'nında aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 28 sanığın yargılandığı İkinci "Balyoz Planı" davasının 2. duruşması başlandı.  
 
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesinde oluşturulan salonda görülen duruşmaya aralarında Orgeneral Bilgin Balanlı ve Tümgeneral İsmail Taş'ın da bulunduğu 21 tutuklu katıldı. Duruşmaya ayrıca hakkında yakalama kararı bulunan Tümgeneral Beyazıt Karataş da hazır bulundu. Duruşma ayrıca 5 tutuksuz sanık katıldı. 
 
Hakkında yakalama kararı bulunan sanık Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul ise duruşmaya katılmadı. 
 
Mahkeme Başkanı Ömer Diken, Balyoz iddianamesinin okuması için TRT spikeri Ömer Faruk Zora'nın duruşmada hazır olduğunu belirtti. 
 
Mahkeme başkanı Diken hakkında yakalama kararı bulunan Tümgeneral Beyazıt Karataş'ı kürsüye çağırdı. Karataş evli ve bir kızı olduğunu ve hala Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı olarak görev yaptığını söyledi. Karataş hakkındaki suçlamaları reddetti. Duruşma Karataş'ın savunması ile devam ediyor.