Aydın"da geçmiş belediye yönetimleri zamanında Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale yoluyla şehrin gelişi güzel noktalarında kiraya verilen, halkın büyük tepkisine neden olan büfe ve işyerleri ihale sürelerinin bitiminden sonra tekrar ihaleye açılmıyor. İhale süreleri sona eren büfeler, Aydın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkılıyor.
İl merkezinde devam eden yıkım çalışmaları sırasında bugün son olarak Aydın merkez Okulları Caddesi üzerinde uzun birkaç yıldır faaliyetlerini sürdüren hediyelik eşya, cep telefonu, kırtasiye ve çanta satışı yapan 36 ayrı işyerinin tahliye ve yıkımı gerçekleştirildi. İşyerlerinin ihale süresinin dolmasının ardından belediyenin aldığı karar gereği, işyeri sahiplerine tahliye bildirgesi gönderildi. Bu sabah erken saatlerinde işyerlerinin olduğu bölgeye gelen belediye avukatı ve yetkilileri, tahliye işlemlerini başlattı. 36 ayrı işyerinde aynı anda başlayan tahliye işlemleri sırasında zabıta ekipleri de; esnafa koli ve poşet dağıtımı yaparak, çalışmalara yardımcı oldu. Koli ve poşetlere doldurulan malzemelerin üzerlerine işyerlerinin isimleri yazılarak, karışıklık olması önlendi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü"nde görevli çevik kuvvet ekiplerinin de önlem aldığı tahliye işlemleri sırasında; işyeri sahipleri ile belediye yetkilileri arasında zaman zaman küçük tartışmalarda yaşandı. Bir taraftan tahliye işlemleri devam ederken, tahliyesi tamamlanan işyerlerinde belediye ekipleri tarafından yıkım çalışmalarına başlandı.

YAPILANLAR HAKSIZ

Tahliye ve yıkım kararına uyan ancak kararın haksız olduğunu iddia eden işyeri sahipleri, “Diğer belediye başkanları buraları bize yaparak teslim etti. Özlem Çerçioğlu"da seçim döneminde gelip bizden oy istediğinde buraların görevde kaldığı sürece ayakta kalacağı sözünü vermişti. Ancak seçimden sonra ani bir karar alıp, bizi apar topar dışarı çıkarıyorlar. Bize "30 Aralık"a kadar kalabilirsiniz" dedikten sonra, sabahın köründe gelip "Bir an önce boşaltın" diyorlar. Yer istediğimizde de "Sosyete Pazarına" gidin diyorlar. Biz hepimiz ev geçindiriyoruz, sonumuzun ne olacağını göremiyoruz” dediler.

Hastane önleri, parklar ve kaldırımlarda bulunan büfelerin vatandaşların büyük tepkisine neden olduğunu belirten belediye yetkilileri de, “Doğumevi ve Aydın Devlet Hastanesi acil girişinde ve yol ortasında bulunan büfeler konumları itibariyle hem kötü görünüş sergiledikleri hem de yolun işleyişine engel oldukları için vatandaşlarımızın büyük tepkisine neden oluyorlardı. Bu konuda belediyemize gelen şikayetler nedeniyle ihale sürelerinin bitimine kadar beklediğimiz büfeleri bu gün itibariyle kaldırdık. Her zaman halkının yanında yer alan bir belediye anlayışıyla bu tür çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandılar.

Aydın"ın değişik noktalarına gerekli, gereksiz ve de vatandaşın kaldırımda yürüyeceği dikkate alınmadan büfeler yapıldığına işaret eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, şunları söyledi: “Aydın"ı bu çirkin görüntüden kurtaracağız. Aydın"da kaldırım üzerine yapılan büfeler var. Vatandaşın kaldırımda yürümesini, gezmesini engelleyen büfeler var. İmara uymayan büfeler var. Bu tür büfeleri ihale süresi biter bitmez kaldırıyoruz. Aydın"da kent estetiğini sağlamak ve yeşil alan varlığını artırmak yönündeki çalışmalarımız devam edece”