Taksim Polis Karakolunda bir kadının komiser yardımcısı tarafından tecavüze uğramasını yorumlayan radyo sunucusu, bin lira para cezasına çarptırıldı ve programı da bir gün süreyle durduruldu.

RTÜK toplantısında Medya FM adlı radyoda 29 Mayıs 2012 günü yayınlanan ‘’Sabah Panayırı’’ adlı program ele alındı. Gazeteport'un ulaştığı bilgiye göre sunucu ‘’Karakolda iki kere tecavüz diye bir haber var. Hayır birinciyi yaptın, ikinciyi niye yapıyorsun terbiyesiz adam.. Komiser karakolda tecavüz etmiş, sonra kadın ses çıkarmayınca ikinci tecavüzde yakalanmış. Demek ki sabaha kadar ses çıkarmasa, adam sabaha kadar devam edecek. Aynı şeyi bende dene gör bakalım ne oluyor ?’’ dedi.

RTÜK bu sözleri ‘’ Cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadının istismarı’’ olarak değerlendirdi. Medya FM adlı radyo kanalına bin 102 lira para cezası verdi. ‘’Sabah Panayırı’’ adlı programın yayını da, bir gün süreyle durduruldu.

Taksim’deki tecavüz olayı Mayıs ayında ortaya çıkmıştı. Bir gece kulübünde kimlik kontrolü sırasında gözaltına alınan Rus vatandaşı P.A. adlı kadın, Taksim Karakolunda komiser yardımcısı N.K. tarafından iki kez tecavüze uğradı. Tutuklanan N.K. hakkında 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Komiser yardımcısının arabasında 10 adet prezervatif de bulunmuştu.