Trabzon'da düzenlenecek ve 12 ülkenin katılacağı Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, 2 Mayıs Pazartesi günü başlıyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosunca organize edilen ve 2-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ''12. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'' için hazırlıklar tamamlandı.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Fatih Dokgöz, festivalle ilgili düzenlediği basın toplantısında, festivale katılmak için onlarca ülkenin başvuruda bulunduğunu belirterek, ''Festivalin süresi nedeniyle 12 ülkeyi festivale çağırdık. Festivale katılacak olan ülkeler birbirinden farklı ve güzel oyunlar sergileyecekler'' dedi.

Festivalin Türkiye'nin ve dünyanın önemli festivalleri arasında yer aldığını ifade eden Dokgöz, ''Bu durum bizi mutlu ediyor. Her geçen yıl tiyatro festivaline ilgi artıyor'' diye konuştu.

Bu yıl 12'incisi düzenlenecek Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ne Türkiye'nin yanı sıra, Çin, Özbekistan, İspanya, Macaristan, Rusya, Norveç, Romanya, Ekvator, Hollanda, Endonezya, ABD ve Polonya'dan ekipler katılacak.

Trabzon'da geçtiğimiz yıl düzenlenen festivale Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, İspanya, İsviçre, Japonya, İtalya, Amerika, Almanya, İrlanda, Romanya, Ermenistan, Rusya, İsrail, Tataristan ve Litvanya'dan 17 tiyatro topluluğu katılmıştı.