Yunan Genelkurmayı olayı yalanladı. Ancak Yunanistan"ın dibimizdeki adaya karakol ve gözetleme kulesi kurduğu ortaya çıktı

Yunanistan, sessiz sedasız Türkiye"nin hemen dibindeki, Antalya"nın Kaş ilçesinden gözle görülen ve kimseye ait olmayan Kara Ada"ya sahip çıktı. Geçen hafta Proto Thema gazetesinde yayınlanan habere göre, Yunanistan 12 Adalar bölgesindeki küçük adalara savaş gemileriyle bin kadar komando sevk etti. O adacıklardan biri de Yunanlıların "ro" dediği Kara Ada... Bu haber üzerine Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı haberi yalanladı, “Gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Ancak Kanal D Haber"de ekrana gelen görüntüye göre, Yunan Genelkurmayı"nın açıklaması gerçeği yansıtmıyor çünkü Yunanistan"ın, Türkiye"nin hemen dibindeki o adacığa asker yığdığı hatta karakol ve gözetleme kulesi bile kurduğu görülüyor. Adanın etrafında da bir Yunan hücumbotu devriye geziyor. Kara Ada, Türkiye"nin burnunun dibinde, Antalya"nın Kaş ilçesinden gözle görünen Meis adasının 3 mil batısında bulunuyor. Yüzölçümü bir kilometre kare... Burası “aidiyeti belli olmayan ada”, yani İkinci Dünya Savaşı"ndan sonra yapılan Paris Antlaşması"na göre kimseye ait değil ve yerleşim de yasak.

Kardak krizi

1996"da bir Türk gemisi Kardak Kayalıkları"nda karaya oturunca Türkiye ve Yunanistan olayın kendi karasularında olduğunu iddia etmişti. Türk ve Yunan kurtarma ekipleri arasındaki anlaşmazlık krize yol açmıştı. Türk SAT komandoları adaya Türk bayrağı dikince iki ülke savaşın eşiğine gelmişti.