Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), iddialı bir eserle Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki temsillerine bu sezon veda ediyor. Sezonun son eseri olan Halid Ziya Uşaklıgil'in unutulmaz eseri ''Aşk-ı Memnu'' Mayıs ayında üç temsille sanatseverlerle buluşacak. Selman Ada'nın bestelediği ''Aşk-ı Memnu''yu sahneye koyan isim ise Murat Göksu. 10 Mayıs Salı akşamı saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde prömiyeri gerçekleşecek eser, 12 ve 14 Mayıs tarihlerinde de sahnede olacak.

Yaz döneminde turne çalışmalarına ağırlık verecek olan ANTDOB, Haziran ayında ''18. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali''nde ''Medea'' adlı eserle, Temmuz ayında ise ''2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali''nde ''Zaide'' operasıyla sahne alacak.

-YENİ SEZONDA NOTRE DAME'IN KAMBURU SAHNELENECEK-

ANTDOB, Ekim ayında perdelerini açacağı yeni sezonun repertuvarını da belirledi. Sezonun en dikkat çekici yeni prodüksiyonlarından biri ''Notre Dame'ın Kamburu'' adlı bale eseri oldu. Tüm dünyanın büyük ilgiyle izlediği bale eseri, yeni sezonda Antalyalı sanatseverlerin karşısında olacak. ''Satılmış Nişanlı''(B.Smetana), ''Lucia Di Lammermoor'' (G.Donizetti), ''Figaro'nun Düğünü'' (W.A.Mozart) sezonun yeni opera eserleri olurken, balede ise, ''Salome'' (R.Strauss), ''Bir Yaz Gecesi Rüyası'' (F.Mendelshon), ''Mevlana Çağrı'' (Can Atilla) izleyicilerle ilk kez buluşacak. ''Kahraman Türk Kadınları'' (Sabri Tuluğ Tırpan) ve ''Şehitler Oratoryosu'' (Hasan Niyazi Tura) da sezonun dikkat çekici konserleri arasında yer alıyor.

Ayrıca ANTDOB, yeni sezonda prömiyer eserlerinin yanı sıra ''West Side Story'', ''Türküyem'', ''Anna Karenina'', ''Güldestan'' eserlerini yine sahneleyecek. Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Nilay Genç'in başlattığı sorumluluk projesi olan ''1 Piyano 4 Solist'' ve turne çalışmaları yeni sezonda da devam edecek.