Seminere konuşmacı olarak katılan Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Gülşen Dilek, katılımcılara kan bağışı konusunda slayt eşliğinde bir bilgilendirme yaptı. Dilek, ülkemizdeki kan bağışı oranın çok düşük olduğunu ve kan bağışı oranının o ülkenin nüfusuyla orantılı şekilde olduğunu kaydederek, “Maalesef bizim ülkemizdeki kan bağış oranı ülke nüfusunu göre yüzde 1 oranında. Bu anlamda bu rakam düşük, biz Aydın olarak iyi konumdayız fakat olası afet durumları ve diğer durumlara karşı ülke olarak elimizde bulunması gereken kan bağışı stokumuz ne yazık ki yok. Bu anlamda halkımız bilgilendirme çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Sağlıklı bir kişinin 3 ayda bir kan bağışı yapabileceğine işaret eden Dilek, “Kan bağışını da hazırlanan formlar doldurulduktan sonra ve doktor kontrolünde yapıyoruz. Kızılay olarak ülkemizdeki kan bağışını arttırmak amacıyla bu tür eğitim seminerlerine de nem veriyoruz” diye konuştu.

Türk Kızılay Didim Şube Başkanı Osman Zeki İsmailoğlu ise, Türk Kızılay"ı olarak sadece kan alımı ve yardımların dışında toplumun değişik kesimlerini de bilgilendirmeye ve bu konuda duyarlılığın daha da arttırılması için çalıştıklarını kaydederek, “Didim Rotary Kulübünün de destekleriyle burada bir sunum yaptık ve rotaryenlere bu konuda bilgiler vermeye çalıştık. Kana bağışında duyarlılık önemli, bizde bu duyarlılığı arttırmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.