Çıkış sebebi belirlenemeyen yangın yol kenarındaki araziye de sırçada, iki kişinin bulunduğu araçta yaralanan kimsenin olmaması teselli oldu.
Olay bugün öğlen saatlerinde Aydın-İzmir otobanı Muğla Çevre yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Mehmet Ş. yönetimindeki özel bir firmaya ait 48 EF 907 plakalı hurda yüklü kamyonet gişelere yaklaştığı sırada aniden yanmaya başladı. Sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan Selahattin T. alevleri yangın tüpü ile müdahale etse de başarılı olamadı. Kısa sürede tüm aracı saran alevler nedeniyle yol trafiğe kapandı. Bu sırada araçtan sızan yağ ve yakıtın da tutuşması sonucu alevler yol kenarındaki araziye ulaştı. Araçta ve yol kenarında meydana gelen yangın Aydın Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, hurda taşıyan kamyonet de hurda yığınına döndü.
Araç sürücüsü Mehmet Ş. “Seyir halindeydik aniden alevler yükseldi. Müdahale ettiysek de araç tamamen yandı” diye konuştu. Şok geçiren yolcu Selahattin T. ise sadece aracın yandığını gördüğünü başka da bir şey hatırlamadığını söyledi.