Başkan Kamacı ağaçların sökülmesiyle ilgili belediye yönetimini eleştiren ve kendilerini vizyon sahibi olamamakla suçlayan AK Parti Didim İlçe Başkanı Yıldırım’ı hedef aldı.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı Akbük yolunda sökülen 37 ağaçla ilgili olarak basın açıklamasında bulundu. Başkanlık makamında düzenlenen basın açıklamasına Belediye Meclis Üyesi Vedat Ege, Fen İşleri Müdürü Aynur Gönül, Özel Kalem Müdürü Şahap Gönül, Belediye avukatı Önder Kabaçam ve Belediyenin Sanat Tarihçisi Başak Kamacı katıldı.
Başkan Kamacı 37 ağacın sökülmesinin belediyenin insiyatifi dışında olduğunu belirterek, “Belediyeyi şamar oğlanına çevirtmeyiz. İhmali olanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
‘2 HAFTADIR BELEDİYE İLE GÖRÜŞÜLDÜĞÜ TAMAMEN YALANDIR’
Başkan Kamacı ağaçların sökülmesi süreciyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “23.02.2012 Tarihinde Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Didim Akbük Karayolunu genişletme çalışmaları sırasında ihaleyi alan Özce İnşaat tarafından belediyemizce yaklaşık 15 yıl önce dikilmiş olan çam ağaçlarından 37 adedi sökülmüştür. O günden bu yana gerek basın gerekse bazı siyasi partiler tarafından bu durum siyaset malzemesi olarak kullanılmaktadır. Ağaçları Belediye sökmemiştir. 22.02.2012 tarihinde saat 16.00 sularında müteahhit firma yetkilisi olduğu belirtilen Edip Bey belediyemize gelmiş Fen İşleri Müdür Vekili Aynur Gönül ve Park İşleri Sorumlusu Gülden Akkoca ile görüşmüş ve kendisine ağaçlara kesinlikle dokunulmaması gerektiği, belediyemizce ağaçların ağaç sökme makinesiyle yol sınırı dışına taşınacağı söylenmiştir. Kendisinden de ağaçlara dokunulmayacağına dair söz alınmış ancak ertesi sabah 37 ağaç sökülmüştür. Didim-Akbük Karayolunun yapılacağı neredeyse 2 senedir herkes tarafından bilinmektedir. Hatta proje hazırlanması aşamasında defalarca Karayollarıyla görüşülerek bizzat gidilerek, ağaçların mevcut durumu plan üzerinde işaretlenerek daha proje aşamasında ağaçlar kurtarılmaya çalışılmıştır. Müteahhit firmanın belirttiği gibi 2 haftadır belediye ile görüşüldüğü tamamen yalandır. Ağaçları söken karayolları müteahhididir. Belediye değildir. Hedef şaşırtılmaktadır. Belediye’nin kesinlikle ihmali söz konusu değildir. İlgili müteahhit firma yada karayolları Orman İşletme Şefliğinden ağaçların sökümü için izin almamıştır. Bu konuda duyarlı partiler ve şahıslar işi takip ettiklerini söyleyenler bu güne kadar ne yapmışlardır? Projeyi alabilmişler midir? Karayolları ile görüşmüşler midir? Başkalarının yaptığı hata Belediyemize mal edilmeye çalışılmaktadır. Ne tesadüftür ki Özce İnşaat yetkilisine ağaçlara kesinlikle dokunmayın denmiş ancak, ertesi gün 37 ağaç sökülmüş ve AKP’de basınla birlikte olay yerinde bulunmuştur. Belediye yalancılıkla itham edilmektedir. Ancak, her ne hikmetse müteahhit firmanın söylemlerine göre bu ithamda bulunulmaktadır” dedi.
“BU BELEDİYE HERKESİN BELEDİYESİ”
Başkan Kamacı Didim Belediyesinin çevreye değer verdiği değeri diktiği ağaç sayısıyla örneklerken “Göreve geldiğimizden bu yana 27 bin ağaç dikmişsiz. Çamlık mahallesinde kuruyan ağaçları kurtarmak için bile çalışma yapan, çevre ödülü alan belediye olarak bu eleştirilere yersiz. Bu belediye herkesin belediyesi, herkese eşit ve halkın belediyesi” şeklinde konuştu.
‘37 AĞAÇ YERİNE BİN AĞAÇ DİKİLECEK’
Sökülen 37 ağacın yerine Didim Kent Konseyinin belirlediği alan 1000 adet yeni ağaç dikeceklerini belirten Başkan Kamacı “Didim’de yeşile değer veren ağaçları koruyan AKP yönetimi, insan sağlığına da biraz önem versin. Hastanemize doktor ataması yaptırsınlar da insanlar yollarda ölmesin. Sökülen ağaçların yerine yenileri dikilir ama ölen insanların yerine yenileri gelmez. Sayın Başbakanımızın dediği gibi herkes işini yapsın; Evet beyler herkes işini yapsın” dedi.
“2014 İÇİN HODRİ MEYDAN”
Başkan Kamacı ağaçların sökülmesiyle ilgili belediye yönetimini eleştiren ve belediyeyi vizyon sahibi olamamakla suçlayan AK Parti Didim İlçe Başkanı Yıldırım’ı hedef alırken “Bize vizyon sahibi olmadığımız söyleyenler bu ağaçlar dikildiğinde belediye yönetimindeydi. Şu an AK Parti de olan Ünal Boztürk o dönem Belediye Başkanı, Bülent Öz ve Hilmi Yıldırım’da meclis üyesiydi. O dönem bu ağaçları diken arkadaşların vizyonu ortada; Vizyonu büyük olan arkadaşları 2014 yılında karşılarıma bekliyorum. Kimin vizyonu büyük o zaman göreceğiz” sözleriyle hodri meydan çekti ve 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden aday olacağının mesajını verdi.