yunus-yapucu-001.jpgİl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda Kalınomuz,''Son günlerde yerel basında ve sosyal medyada   şahsım ve  yönetimimle ilgili haberleri üzüntüyle takip ediyorum.Aslında parti içinde sıkıntıların paylaşılacağı yer bir facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım siteleri değil de partinin etkili kurullarında tartışılması gerektiğini düşünüyorum.Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir partinin il Başkanıyım. o nedenle ergen bir genç gibi bunları sosyal medya üzerinden paylaşmam doğru olmaz.

'Bunlar asla doğru değil'

Benim ve yönetimimin Efeler İlçe Teşkilatını görevden aldırdığım iddia ediliyor. Bu asla doğru değil. Biz Efeler İlçe Örgütünü görevden almadık. 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu ile Merkez İlçenin tüzel kişiliği son bulmuş olup yerine Efeler İlçesi kurulmuştur. Bu yasa ile Merkez İlçede yer alan devlet dairelerinde çalışan personelin dahi Efeler İlçe olarak yeniden atamaları yapılmıştır.Artık seçilmiş değil atanmış bir ilçe örgütü haline gelmiştir. Bayram İnci'nin Başkanlığını yaptığı Efeler İlçe Örügütü tutunamamış,Atatürkçü Düşünce Derneğinde de dernekçiliği beceremediği gibi burda da particiliği becerememiş yönetimini tutamamış, sonuç olarak 7 arkadaşımız istifa etmiş ve  tüzüğümüzün 42/D maddesi gereği görevden alınmıştır'' dedi.

'3 bin kişinin oyu ile ihraç edilmiştir'

Görevden almaların kendileriyle ilgili olmadığını vurgulayan ancak bu yetkileri olsa gerekçelerinin var olduğunu belirten Kalınomuz: '“Yerel bir  gazetede Bayram İnci’nin Atatürkçü Düşünce Derneği’nden (ADD) ihraç edildiği yazıyor. Benim partimin Efeler İlçe Başkanı, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan ADD’den ihraç edilmiştir. Gerekçesi de genel ahlak kurallarıdır. Aydın’dan değil, Genel Merkezden kurultayda ihraç edildi. Üç bin kişinin önünde ismi okunarak genel ahlak kurallarına aykırı davrandığı için ADD’den ihraç edildi. Bu tescildir. Tescilin olduğu yerde insanların söz söyleme hakkı olmaz'dedi

“Kendi çocuğunu işe aldı”

Bayram İnci’nin belediyeye kendi çocuğunu yerleştirdiğini ifade eden  Kalınomuz, “Benim avukatlık yaptığım büroma 13 bin tane iş başvurusu geldi. Ben bu kişilerin hepsiyle görüştüm. Ama benim ilçe başkanım kendi çocuğunu belediyede işe sokmuş. Senin partinde bir sürü işsiz varken sen çocuğunu belediyeye işe sokacaksın, kazığı sağlama bağlayacaksın sonrada bu işleri politika diye yapacaksın, bunu yemezler. Bende eşimi dostumu işe sokabilirdim. Bir tanesini soktum mu? Bu ahlaklı değil, onurlu bir davranış değil. Siyasi etiğin içinde doğru bir davranış değil” diye konuştu.

'Burası süpürgeciler derneği değil''

Ayrıca bu partinin bir bütçesi var. İl başkanlığına para gelirse bu para hesaba gelir. Peki Efeler İlçe Başkanlığı’nın hesabı var mı ? Yok. Verilen para nereye gider ? Yok. Birisinden bir bağış alacaksanız, bu bağışı alırsınız ve makbuz kesersiniz. Bugün beni eleştiren ve benim haksızlık yaptığımı ifade eden belediye meclis üyelerinden birisinin bir bağış ve alamadığı makbuz var. Paranın girdisi var ama çıktısı yok. Bu para sağ cepte demek. Biz 255 bin nüfuslu bir Efeler Örgütü’nü yönetmeye talibiz. Bizim hesabımız kitabımız her şeyimiz kurumsal olmalı.Burası süpürgeciler derneği değil, Burası Atatürk’ün kurduğu bir partinin 255 bin nüfuslu bir yerin partisi. Bu nedenle sen bu işleri yaparken usulüne uygun yapacaksın”''

''Görevden almayı MYK yapar''

Bayram İnci'yi görevden aldırmadıklarını yineleyen Kalınomuz,'' Bizim böyle bir yetkimiz yok zaten. Görevden almayı MYK yapar.Kaldı ki MYK görevden de almamıştır. 7 kişi istifa etmiştir. Bu kişiler Bayram İnci'nin tutum ve davranışları yüzünden istifa etmiştir.

'Sizin işiniz deklarasyon yayımlamak değil'

Belediye Meclisi Üyelerine herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyleyen Kalınomuz,''Linç kampanyasının içinde ortaya Efeler Belediye Meclis Üyelerinin deklarasyonu çıkıyor. Sen bu memleketteki sivrisineği önleyeceksin, beni değil. Senin işin bir il başkanını parti ahlakı ve edebi dışında tartışmak ve deklarasyon yayınlamak değil. Keşke birde bunu kendi hür iradenizle yapsaydınız. Bu deklarasyon yazıldıktan sonra telefon açanlar oldu. Başkanım mecbur kaldık diyenler oldu. Biz onların bir kısmını vicdanımızda affettik.  Bana telefonla dönenler gerçek CHP’li meclis üyeleridir, ve onlar kendi bulundukları mıntıkalara hizmet gelsin diye çatışmamak için bunu yayınladılar. Bu konu yetkili kurullarda tartışılmalı. Benim yüzüme söyleyemediğini Facebook’ta ya da basın açıklamasıyla söyleyemezsin. O nedenle bunu şimdiye kadar polemik konusu haline getirmedim. Ama benim kendimi savunabilmek kadar iyi bir yeteneğim var. Bu yeteneğimi harekete geçirirsem burada kimseyi barındırmam. Ben bu partinin il başkanıyım. İl başkanına saygı göstermenin ne olduğunu öğretirim onlara' şeklinde konuştu.

'Köpeksiz köyde kimseyi değneksiz dolaştırmam'

20 Temmuzda bir kongre var. Çıkarlar bir daha aday olurlar. Kazanırlarsa öper alnımıza koyarız.Bundan sonra yapılabilecek her türlü saldırının ve lüzumsuz hareketin karşılığında lüzumlu ve defacto'su gelişmiş bir hareketle kaşı karşıya kalabilirler.Köpeksiz köyde değneksiz kimseyi gezdirmem.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png