Yaşam mücadelesini kaldırımda sürdüren Mustafa Göktekin, barındığı kaldırımın yakınlarında bulunan işyerlerinden gelen yardımlarla yaşıyor.
Nazilli İstasyon Meydanı"nda bulunan Atatürk Anıtı"nın arka tarafındaki kaldırımda yaşayan 55 yaşındaki Mustafa Göktekin isimli inşaat işçisi, çevredeki esnaflar tarafından bakılıyor. Gece-gündüz aynı çevrede bulunan ve sosyal güvencesinin bulunmadığı öğrenilen şahıs, kendisine verilen, ekmek, simit, çay ve değişik yardımlarla karnını doyuruyor. Giyecek olarak üzerinde ince bir ceket ile çok eski bir mont bulunan şahıs, gece yaşanan soğuğa ve yağan yağmura rağmen sığındığı kaldırımdaki direğin dibinde açık bir vaziyette uyumaya çalışıyor. Yoldan geçen birçok kişinin ilgisizce bakıp bazen de görmeden geçtiği şahsa sahip çıkılmaması halinde bir sabah soğuktan donarak öleceği iddia ediliyor.
İnşaat işçisinin yaşadığı kaldırımın karşısında çay ocağını işleten Ersun Özder, her sabah ve günün bazı saatlerinde kendisine çay ve ekmek götürdüğünü ifade ederek, “Mustafa amca yaklaşık 2 aydır bu kaldırımda yaşıyor. Geçen günlerde yağan yağmurlar hep üzerinden geçti. Sırılsıklam bir vaziyette sabahlamış olduğunu gördük. Durumu belediyeye ve diğer kuruluşlara bildirdik. Halen bir yardım eli uzanmadı. Allahtan havalar fazla soğuk değil. Ama kısa süre çerisinde havalar iyice soğuyacak. O zamana kadar çözüm bulunmazsa bu adam sabaha çıkmaz. Buradan hayırseverlerimize seslenerek bu muhtaç adama yardım ellerini uzatmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Birçok esnafın sabahları geçerken durumunu kontrol ettiği şahıs yardımlarla ayakta durmaya çalışırken, bu sabah yaşan ilginç bir olay ise izleyenleri tebessüm ettirdi. Kürşat Kama isimli bir esnafın muhtaç şahısa vermek üzere aldığı simit ve peynir bir anlık dalgınlığa kurban giderek oradan geçen bir köpeğe kaptırıldı. Sokak köpeğinin kaparak kaçtığı simit peynire bakan yoldan geçenler ise şaşkınlıklarını gizleyemediler. Kürşat Kama ise ikinci kez simit ve peynir alarak sokakta yaşayan şahsa vermek zorunda kaldı.