CHP tarafından bugün resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı"na aday gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal D Anahaber"e katılarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı koltuk için AKP"nin yeni dönemdeki adayı olan Kadir Topbaş"a canlı yayında hodri meydan dedi.

Adaylık için milletvekilliğinden vazgeçerek gemileri yakan Kılıçdaroğlu, mal varlığını da Kanal D haberde açıkladı. Kılıçdaroğlu İstanbullulara ilk vaatlerini de ilk kez Kanal D ekranlarında seslendirdi.

KADİR TOPBAŞ EN HAFİF RAKİBİM

M.A.B: Yeni bir düello"ya hazırlanıyorsunuz. Size göre bu seferki rakibiniz nasıl?

K.K: Doğrusunu isterseniz sayın Topbaş"ı diğerlerine göre daha hafif görüyorum. Sayın Topbaş eğer isterse kendisiyle tartışmaya hazırım. Sayın Topbaş"ın dosyaları hayli kabarık. Ayrıntıya girmek istemiyorum. Önlem alınabilir. Ama Topbaş İstanbul"u nasıl yönettiğini öğrenmek istiyorsa, kimlere hangi rantları sağladığını öğrenmek istiyorsa tartışmaya hazırım.

M.A.B: Milletvekilliğini bırakıp gitmeniz risk değil mi?

K.K: Hayatın kendisi bir risk. Ben belediye başkanlığını kazanacağım inancıyla gidiyorum. Son derece kararlıyım. İstanbullulara şöyle bir mesaj vermek istiyorum: Biz İstanbul"un rantını İstanbullulara vermek istiyoruz. Planlı bir İstanbul görmek istiyoruz. İki imparatorluğa başkentlik yapmış olan İstanbul, 15 yıldır aynı kişiler tarafından yönetiliyor ve 100 binlik planı yok. Bunun akılla mantıkla bağdaşır bir yönü var mı?

KILIÇDAROĞLU"NUN İLK VAATLERİ K.K: Ben İstanbullulara vaat ediyorum; bir yıl içinde İstanbul"a 100 binlik imar planını getireceğim. İstanbul plansız büyümeyecek. İstanbul sadece Türkiye"nin değil, dünyanın başkenti olacak. Emeğin başkenti olacak, sermayenin başkenti olacak. İstanbul sanatın başkenti, kültürün başkenti olacak. İstanbul"un sosyal olarak gelişmemiş bölgelerine sinema ve tiyatro gidecek. O insanları İstanbullulara kazandıracağız, İstanbullularla barışık bir hayat sürecekler. Biz İstanbul"u gerçek anlamda İstanbul yapmak istiyoruz. Bu kararlılıkla seçime gidiyoruz.

M.A.B: Toplum sizde ne gördü de bu derece kucakladı?

K.K: Bu tolum yolsuzluklar nedeniyle büyük faturalar ödemiş bir toplumdur. Biz bu topluma yolsuzlukla mücadelenin yolunu söyledik. İktidar partisinden iki genel başkan yardımcısı istifa etti. Bu ülkede birileri yolsuzlukların üzerine giderse sonuç alır. Biz bu sonucu halkın desteğiyle aldık. İstanbul"da yolsuzluklara asla izin vermeyeceğiz.

M.A.B: Bu ekranda mal varlığınızı açıklayabilir misiniz?

K.K: Benim Ankara"da bir evim var, eşime ait bir ev var. İstanbul"da bir kooperatif evim var. Yine Ankara"da bir evim daha var Çubuk yolu üzerinde. Tablolarım var, çeşitli sanatçıların. Eşimin bir yüzüğü var. Bazı arkadaşlardan alacaklarım ve bankadan ev alırken çektiğim krediler var. Borçlar ve alacaklar yüksek meblağlar değil. 15 bin lira civarında. Milletvekili olduktan sonra Burhaniye"de bir kooperatife girdim. Oradaki ortaklığım da devam ediyor.