AK Parti Kocaeli Kadın Kolları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nca ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Biz de Varız'' sloganıyla Türkiye genelinde başlatılan kampanya kapsamında il genelinde 100 bin imzaya ulaştı.

İmza kampanyası çalışmaları hakkında AA muhabirine bilgi veren AK Parti Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nca hazırlanan ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Biz de Varız'' kampanyasının kadına şiddeti önlemeye yönelik başlatıldığını, ilk imzayı da geçen yılın aralık ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın attığını hatırlattı.

Kampanyaya Kocaeli'den de destek vermek için şubat ayında çalışmalara başladıklarını ifade eden Tunçel, ''Kocaeli'ye döndüğümde bu fikri arkadaşlarımla paylaştım. İlk başta bazı tepkiler olacağını biliyorduk ama arkadaşlarımız bu tepkilere göğüs gereceklerini söyledi'' dedi.

Kocaeli'de ilk imzaları Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek'ten aldıklarını dile getiren Tunçel, partideki 410 kadınla Kocaeli'nin 12 ilçesinde imza toplamak için sokağa indiklerini belirtti.

Kadın görevlilerin ev ev dolaşarak, pazarları gezerek ve stant açarak erkeklerden imza topladıklarını ifade eden Tunçel, ''3 ay süreyle kadınlarımız belirlenen noktalarda 18 yaşından büyük erkeklerden 6 saatlik süreyle imza topladı. 3 ayın sonunda ulaştığımız rakam ise 100 bini buldu. Bu rakam diğer illerin topladığı rakamın çok üzerinde'' diye konuştu.

-''Erkeklerin de kadına şiddete karşı olduğunu gördük''-

İmza toplarken erkeklerden çeşitli tepkiler aldıklarını ifade eden Tunçel, şöyle konuştu:

''Çalışmamız süresince erkeklerin de kadına şiddete karşı olduğunu gördük. Olumlu sinyaller aldık. Özellikle gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımız, bu kampanyaya en çok destek veren kişiler oldu. Örneğin Gebze, işçi sınıfının yoğun olduğu bir yerdir ve Gebze il genelinde en çok imzanın toplandığı ilçe oldu. Kandıra ilçesi de köylü vatandaşın yoğun olduğu bir yerdi ve oradan da güzel oranda imza topladık. Ancak bazı kişilerden olumsuz tepkiler de aldık. İmza istediğimiz bazı vatandaşımız 'ne gerek var, boş verin', 'kadındır, sırtından sopayı eksik etme' diyerek tepki de gösterdi ancak bu durum bizi amacımızdan alıkoymadı.''

Kocaeli'de erkeklerin büyük çoğunluğunun kadına şiddete karşı olduğunu gördüklerini vurgulayan Tunçel, ''Böyle anlamlı bir kampanyayı yaptığımız için çok memnunuz. 3 ayda gideceğimiz yerler sınırlıydı. Daha fazla yeri ziyaret etme imkanımız olsaydı bu rakamın çok daha üzerinde bir imza toplayabilirdik. Ama bu rakam da bizim için çok şey ifade ediyor'' diye konuştu.

Topladıkları imzaları TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na göndereceklerini belirten Tunçel, ''Bu imzaların bir yaptırımı olmayabilir ama biz bu kampanyayı kadına yönelik şiddetin engellenmesinde bir adım olarak görüyoruz. Beklentimiz, kadına yönelik şiddetin engellenmesine yönelik çıkarılacak yasalarda bu imzaların dikkate alınması'' dedi.