Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından uygulanan teşvik sistemine göre 18 yaş ve üstü tüm kadınlar için sigorta primi işveren payının ilk yıl yüzde 100’ü, ikinci yıl yüzde 80’i, üçüncü yıl yüzde 60’ı, dördüncü yıl yüzde 40’ı ve beşinci yıl yüzde 20’si İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanıyor. Bu teşvikten yaklaşık 43 bin kadın çalışan yararlandı. 
2010 yılında sona eren bu teşvik sisteminin yerine yeni bir teşvik paketi hazırlanarak kanunlaştırıldı. Buna göre 18 yaş ve üstü tüm kadınlarımızın istihdam edilmesi halinde sigorta primi işveren payının tamamı 24 ay süreyle İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak. Bu süre kadının mesleki eğitim alması halinde 36 aya, mesleki yeterlilik belgesine sahip olması halinde 48 aya uzayabilecek. İŞKUR’a kayıtlı olanlar açısından bu sürelere 6 ay daha ilave edilebiliyor.
Kadın istihdamını artırmak amacıyla Bakanlık katkılarıyla hazırlanan “Kadın İstihdamının Artırılması ve Fırsat Eşitliğinin Sağlanması” konulu Başbakanlık Genelgesi çıkarıldı. Genelge ile kadınların sosyo-ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, toplumsal yaşamda kadın erkek eşitliğinin sağlanması, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma amaçlarına ulaşabilmesi için kadınların istihdamının artırılması ve eşit işe eşit ücret imkanının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca kadınlarımızın çalışma hayatına kazandırılması ve mevcut sorunların giderilmesi hedefi ve buna yönelik çözüm stratejileri açıkça ortaya konuluyor.