Skibbe"nin, Trabzonspor maçında başarıyla test edilmiş yeni sistemi, Avrupa maçları için de tutmuş gibi gözüküyor. Sistemin adı "forvet baklavası". Önde Baros, onun arkasında Lincoln, solunda Kewell ve sağında Arda ile oluşturulan bu "forvet baklavası", takımından bol gol pozisyonu ve heyecan dolu dakikalar bekleyen taraftarlar için, tadından yenmiyor.
Bu sistemle Galatasaray, hem çabuk atağa kalkıyor, hem de sağdan soldan bindirmelerle rakibini bunaltıyor. Baros atamasa bile, diğer üçlüden biri mutlaka sahneye çıkıyor ve gereken golü atıyor. Sistemin tek tehlikesi var ! O da henüz hiçbir deplasman maçında denenmemiş olması.
Sistemin iki kilit oyuncusu var; Ayhan ve Meira... Bu ikili, Emre Aşık ile hava toplarında güçlendirilen savunmanın önünde etten duvar örüyor. Bu duvar ne kadar sağlam durursa, takım da o kadar iyi oynuyor ve ileriye yükleniyor. Öndekilerin geriye dönmesine gerek kalmıyor, geriden Servet gibi ileriye çıkmayı sevenler de, arkalarına bakmadan rahatça gidip geliyor.
Dün gece de böyle bir maç izledik. Aslında rakibin kim olduğu değil, Galatasaray"ın bu sistemi nasıl uygulayacağı önemliydi. Bu kez de işler yolunda yolunda gitti.
8"de Kewell"ın sol kanattan yaptığı ortaya Baros"un vurduğu kafa kaleyi bulmadı. 20"de Lincoln"un kullandığı köşe atışından gelen ortaya, Arda kafasıyla vurdu. Ancak top direğin yanında auta gitti. 22"de Lincoln"ün nefis pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Kewell"ın, müsait pozisyondaki vuruşunda isabet yoktu.
25"te Lincoln"ün kornerden yaptığı ortaya yükselerek kafayı vuran Kewell, kalecinin müdahelesine rağmen ağlara giden golüyle takımını 1-0 öne geçirdi.
26 ve 28. dakikalarda, ceza sahası içinde iki kez rakiplerinden topu sökerek alan Sabri, Olympiakos"un gol pozisyonlarını önledi.
39"da Galletti"nin sol çaprazdan sert şutunu, kaleci Sanctis son anda kornere çelmeyi başardı. 55"de önce Arda"nın yakın mesafaden vuruşu kaleciden geri döndü, ardından Lincoln"ün sert şutu üst direğe çarpıp dışarı çıktı.
56"da kaleci ile karşı karşıya kalan Arda"nın vuruşunu Nikopolidis bir kez daha kurtarmayı başardı. 70"te Lincoln"ün ceza sahası dışından sert şutu, kaleciden geri döndü. 85"te sağ kanattan ceza sahası içine kullanılan serbest vuruştan gelen ortaya Kovacevic kafayı vurdu. Top az farkla auta gitti. 88"de Lincoln"ün firikik atışında top "çatal" diye tabir edilen yerden üst direğe çarparak auta çıktı. 89"da Arda"nın başlattığı kontratakta Volkan"ın verdiği pasla ceza sahası içinde topla buluşan Nonda, müsait pozisyonda topu kaleye gönderemedi.
90+3 Galatasaray savunmasının arkasına doğru ortalanan topa Diogo"nun, Sanctis"in üstünden yükselerek vurduğu kafa, direğin dibinden az farkla dışarıya gitti.