Güzün ailesinin, 1984'te Almanya'da tek yumurta ikizi olarak dünyaya gelen oğulları Süleyman ve İsmail, 3 yaşındayken Denizli Sarayköy'e bağlı Tosunlar beldesine geldi. Dedesi ve babaannesi tarafından büyütülen ikizler ilkokul, ortaokul ve liseyi birlikte okudu. İkisi de 0.50'lik puan farkıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanıp üniversiteyi de birlikte okuyan ikizler, 5 yıl sonra avukat adayı olarak Denizli'ye döndü. Stajın ardından askerlik başvurusunda bulunan ikizler, burada ayrılacaklarını düşünürken, kendilerini Kayseri 1. Komando Tugayı'nda altlı üstlü ranzalarda buldu.

'BUGÜNE DEK HİÇ AYRILMADIK'
Buradan da Kayseri 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığı'na, usta birliğine giden ikizler, aynı bölükte yazıcı olarak görev yaptı. Benzerliklerinden dolayı komutanlarının ayırmakta zorlandığı ikizler, kimseye fark ettirmeden birbirinin yerine nöbete dahi gitti. Ocak 2011'de terhis olan ikizler hemen soyadlarını taşıyan hukuk bürosunu açarak avukatlığa başladı. Hayatlarında hiç ayrılmayan ikizler, bununla da kalmayarak aynı gün evlenmek üzere nikâh dairesine başvurdu. İkizlerin nikâhı 13 Temmuz 2012'de kıyılacak. Halen aynı odayı paylaşan Süleyman ve İsmail Güzün, aynı apartmanda ev tutacaklarını, evlendikten sonra da ayrılmayacaklarını söyledi. Kardeşinden 15 dakika önce doğduğu için ağabey olduğunu söyleyen Süleyman Güzün, "Biz normal kardeşlerden çok farklı şekilde büyüdük ve bugüne kadar hiç ayrılmadık. Toplumumuzda 'Kardeşler sık sık tartışır' diye bir yargı vardır ancak biz 2 saat birbirimizi görmezsek özlüyoruz. Aramızda psikolojik bir bağ var ve ayrı kalınca yıpranıyoruz" dedi. Eşini bırakabileceğini, ancak kardeşinden asla ayrılamayacağını söyleyen İsmail Güzün ise "Sabah akşam beraberiz. İşe birlikte gidip geliyoruz. Arkadaş çevremiz de aynı. Eve gidince yine birbirimizle sohbet ediyoruz. Bize, 'zaten akşama kadar bir aradasınız' diye kızıyorlar. Bugüne kadar hiç ayrılmadık bundan sonra da bir arada olacağız. Aramızdaki kardeşlik bağı çok farklı. Allah ayırmasın" dedi.

'ARAMIZDA PSİKOLOJİK BAĞ VAR'
Bugüne kadar hiç ayrılmadıklarını belirten Güzün kardeşler, "Normal kardeşlerin aksine birbirimizi iki saat görmezsek özlüyoruz. Aramızda psikolojik bir bağ var ve ayrı kalınca yıpranıyoruz" diye konuşuyor.


SABAH