Zonguldak'ta, yatağında uyurken pencereyi kırarak içeriye giren kimliği belirsiz kişilerce, "Saat 24.00'e kadar 5 bin YTL getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın" yazılı not bırakarak kaçırılan 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç'ın, boğazı kesilmiş halde cesedi bulundu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay, merkez ilçeye bağlı Kozlu Beldesi Kılıç Mahallesi'ndeki Türkiye Taşkömürü Kurumu lojmanlarında, Ferdane ve Ali Osman Cinkılıç çiftine ait 8 numaralı evde meydana geldi. İddiaya göre, 38 yaşındaki Ferdane Cinkılıç, TTK'da maden işçisi olarak çalışan eşi işteyken, küçük kızı Sümeyye'yi odasında uyutup, kapıyı da kilitleyerek, Kılıç İlköğretim Okulu 2'inci sınıfta okuyan kızı Şule'yi almak için akşam saatlerinde okula gitti. Saat 17.30 sıralarında kızı ile birlikte duyma özürlü olan annesi Hekime Tura'nın da bulunduğu eve geldiğinde küçük kızının odasına giren Ferdane, kızının yatağında olmadığını ve pencerenin de kırık olduğunu gördü. Tek katlı olan evin penceresinin önüne bırakılan, "Saat 24.00'e kadar 5 bin YTL getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın" yazılı notu gören Ferdane Cinkılıç, kızının kaçırıldığını anlayıp polise haber verdi.

Eve gelen polis çevrede arama yaptı. Polis, saat 21.30 sıralarında eve yaklaşık 200 metre uzaklıkta ara sokaktaki çöpün yakınında çuval içinde bir çocuk cesedi buldu. Boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlenen çocuğun kaçırılan Sümeyye Cinkılıç olduğu komşuları tarafından tespit edildi. Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından ceset, Zonguldak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili araştırma başlatan polis, anne Ferdane ile işten gelen eşi 39 yaşındaki Ali Osman Cinkılıç'a kızlarının öldüğünü söylemedi. Cinkılıç çifti, kaçırılma olayıyla ilgili olarak ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülerek, gözetim altına alındı. Polis, olayı çözmek için Cinkılıç çiftinin komşularının da bilgisine başvurdu. Yapılan araştırmalara rağmen, küçük kızın katil zanlısı henüz bulunamadı.

Olayın ardından eve gelen Cinkılıç ailesinin yakınları büyük üzüntü yaşadı. Küçük kızın öldüğünden habersiz olan ve ismini söylemek istemeyen ailenin bir yakını olayı şöyle anlattı; "Olayı öğrenince eve geldim. Ferdane, büyük kızını almak için okula gitmiş. Evde de o sırada annesini bırakmış. Annesinin kulakları duymadığı ve daha önce de evde hırsızlık olayı olduğu için Ferdane kapıyı kilitlemiş, küçük kızının yattığı odasındaki pencerenin arkasına da odun koymuş. Ancak Ferdane okula gittiği sırada pencere camını kırarak çocuğu almışlar. Bir de not bırakmışlar, 5 bin YTL para istemişler. Parayı vermediği taktirde, çocuğu öldüreceklerini söylemişler. Polis notu aldı. Ferdane ve eşinin hiç kimseyle bir husumeti yoktu. Ne oldu bilmiyoruz."

Olayla ilgili bilgi vermeyen polis, soruşturmasını çok yönlü olarak sürdürüyor.