Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu'nun son günlerde televizyonlarda sıkça yayımlanan reklam filmlerinin sırrı belli oldu. CHP'nin 12 Haziran seçimleri için hazırladığı reklam formatını, 'kaybedenlerin kampanyası' olarak ünlenen John Kerry ve John Mc Cain'in propaganda reklamlarından esinlenerek hazırladığı ortaya çıktı. Konsept olarak benzer olan reklamların başlangıç ve bitiş cümleleri ise adeta İngilizceden çevrilerek kullanılmış. İlk kez Ülke TV'de dile getirilen konu, CHP'li seçmen ve yöneticileri oldukça şaşırtacak gibi görünüyor. Zira, ABD'li siyasetçilerin 'kaybeden' kampanyalarından birebir çevrilen ifadeler CHP reklamlarında 'Benim adım Kemal Kılıçdaroğlu' ile başlayıp 'Ben böyle düşünüyorum' ifadeleriyle bitiyor. ABD'de yapılan seçimlerde, aynı TV reklamını kullanan John Kerry, baba George Bush'a, Mc Cain ise Barrack Obama'ya kaybetmişti.
BAŞI SONU AYNI, ADAYLAR FARKLI
 
CHP kampanya reklamında, 'CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki' yazısıyla başlayan reklam, CHP liderinin "Ben Kemal Kılıçdaroğlu" sözleriyle başlıyor. Bir dakika 33 saniyelik reklamda 'Her aile için aş, her baba için gurur", "her anne için mutluluk" ifadelerine yer veren Kılıçdaroğlu, kampanyasını "İşte ben buna inanırım" diyerek tamamlıyor. Kılıçdaroğlu'nun "Ben Kemal Kılıçdaroğlu ve "Ben buna inanırım" şeklindeki iki sloganı ABD'li kaybeden adayların da sloganı. ABD Başkanlık yarışında baba Bush'a karşı reklam kampanyası düzenleyen John Kerry, "Benim adım John Kerry, ben böyle düşünüyorum" ifadelerine yer verirken, bir başka aday John Mc Cain de aynı sloganı kullanıyor. Obama'ya karşı yarışan Cain de "Benim Adım Mc Cain, ben böyle düşünüyorum" diyerek yarışı rakiplerine kaptırmıştı.
 
İZİNSİZ FOTOĞRAFLAR DAVALIK
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun davalık reklam kampanyasının başı dertten kurtulmuyor. Denizli'de bir miting sırasında çekilen fotoğraflarının izinsiz olarak reklamda kullanıldığını söyleyen sanatçı Hayri Dev ile davalık olan reklam, telif sorunlarının yanısıra şimdi de 'intihal' iddialarıyla gündeme geldi. Denizli'nin Çameli ilçesinde yaşayan ve Unesco'nun 'Yaşayan İnsan Hazinesi' ilan ettiği sanatçı Hayri Dev'in oğlu Bayram Dev, babasının bir konseri sırasında fotoğraflarının çekildiğini ve bir form doldurtulduğunu, fotoğrafın internetten indirilerek, CHP'nin reklam filmine konulduğunu söylemiş ve konuyu yargıya taşıyacaklarını dile getirmişti.