Kurduğu şirketin adı dolayısıyla ‘Jet Fadıl’ olarak nam yapan ve müteahhitliğe girişmesiyle kısa sürede işlerini büyüten Fadıl Akgündüz, memleketi Siirt'te yüzde 100 yerli ve Türk malı otomobil üretecek bir otomobil fabrikasını inşa etmeye başladığında isminden sıkça söz ettirmeye başlamış ve 'İmza' adını verdiği modelin tanıtım gecesi televizyonlardan canlı yayınlanmıştı.
BAŞBAKAN’IN MİLLETVEKİLLİĞİNİN ÖNÜNÜ AÇTI
Dönemin politik karışıklığının da etkisiyle iflas eden ve hakkında yakalama kararı çıkınca yurtdışına kaçan Jet Fadıl 2002 yılında Siirt’ten bağımsız milletvekili seçilince Siirt’e geri dönmüş ve yakalanmıştı. Milletvekilliği düşünce Siirt’te yeniden yapılan seçimlerde Başbakan Recep Tayip Erdoğan milletvekili seçilmişti.
Son zamanlarda yeniden ortaya çıkan Fadıl Akgündüz, bu sefer yanında eski milli futbolcular Tanju Çolak ve Alpay Özalan ile birlikte sık sık değişik yerlerde boy göstermeye başladı.
Dün Adnan Menderes Stadı’nda Aydınspor 1923’ün rakibi olan Siirtspor’un bir zamanlar başkanlığını da yapan Fadıl Akgündüz, maçı Tanju Çolak ile birlikte protokol tribününden izledi. Maç boyunca Aydınlıların ilgi odağı olan Fadıl Akgündüz ve Tanju Çolak maçtan sonra takımlarının 2-0 galip gelmesinin sevincini protokol tribününde yaşadı. Siirtspor’un protokol tribünün önüne gelmesiyle iyice keyiflenen ikili takımı alkışlayarak soyunma odasına gönderdi.
ŞEYİL SAHADA ŞOV
Protokol tribünündeki kutlamayla yetinmeyen Fadıl Akgündüz ve beraberindekiler saha içinin boşalmasıyla bu sefer İzmir ve çevre illerden Siirt’i desteklemeye gelen Siirt Derneklerinin doldurduğu rakip takım tribünlerine yönelen Fadıl Akgündüz ve Tanju Çolak taraftarlardan büyük ilgi gördü. Maç boyunca Siirtspor’dan çok Tanju ve Fadıl Akgündüz için tezahürat yapan taraftarlarla kucaklaşan Fadıl Akgündüz, bununla da yetinmeyip soyunma odasına girdi. Maçtan önce galibiyet için futbolculara 3’er Bin TL prim açıkladığı iddia edilen Fadıl Akgündüz, maçtan sonra futbolculara Aydın’daki bir restoranda yemek yiyip primlerini dağıttığı ileri sürüldü.