Fukuşima 1 No.lu Nükleer Santrali"nin yönetici şirketi Tokyo Electric Power Company"nin (TEPCO) İdari Direktörü Akio Komiri, Japon yetkililerin radyasyon sızıntısının insanları öldürecek kadar ciddi boyutta olduğunu itiraf etmesinin ardından gözyaşlarına boğuldu.

Japonya Nükleer ve Endüstriyel Güvenlik Dairesi, nükleer sızıntının 5 seviyesine çıktığının açıklarken, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı"na göre, bunu insanların ölümüne neden olabilecek bir seviyeye olarak sınıflandırıyor.

Yetkililer, nükleer santralden sızın radyasyonunun seviyesinin gerekli bütün incelemeler gerçekleştirildikten sonra yükseltildiğini kabul etti. Bununla birlikte, Fukuşima"daki reaktörlerin yakıtlarının yüzde üçünün ciddi şekilde hasar gördüğünü bunun da reaktörlerin çekirdeklerinin kısmen erimeye başladığı anlamına geldiğini söyledi.

TEPCO"dan Komiri açıklamalar sonrasında gözyaşlarına engel olamazken, Japonya Başbakanlığı"ndan bir yetkili ulusun nükleer kriz ve tsunaminin etkisinden büyük endişe duyduğunu itiraf etti.