İzmir'in Bornova İlçesi'ne bağlı Çiçekli Köyü'nde çıkan yangında, 200 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu. Rüzgar nedeniyle alevlerin Evka-3 ile İzyuva bölgesine doğru ilerlemesi bu semtlerde oturanlara büyük korku yaşattı. Alevlerin yaklaştığını gören vatandaşlar evlerini terk ederken, yangın yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.
Çiçekli Köyü'nün doğusundaki ormanlık alanda dün saat 15.00 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede genişleyen alevler büyük bir alana yayıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 550 kişilik bir yangın söndürme ekibi ve 12 su atar helikopter, 4 amfibik uçak 5 Türk Hava Kurumu uçağı, 40 arazöz, 10 dorzer ile yangına müdahale etti.

ALEVLER EVLERE YAKLAŞTI

Ancak rüzgarın da etkesiyle İzmir yönüne ilerleyen alevler, Bornova İlçesi'nde Evka-3 semti ile İzyuva Kooperatifi'nin bulunduğu bölgeye yaklaştı. Alevlerin de yaklaşmasıyla büyük korku yaşayan vatandaşlar çocuklarını alıp evlerini ve bölgeyi terk etti. Bazıları da hortumlarla söndürme çalışmalarına katıldı. Ekiplerin havadan ve karadan yoğun mücadelesiyle bu bölgedeki alevler yerleşim yerlerine zarar vermeden söndürüldü. Başta Bornovalılar olmak üzere İzmir'de büyük korkuya yol açan, herkesin yüreğini ağzına getiren yangın, 200 hektar kızılçam ormanını kül etti. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci yangının tümüyle kontrol altına alındığını belirterek yanan alanın yeniden ağaçlandırılacağını söyledi.

BALIKESİRDE YANGIN SİVAS'TA SAĞANAK

Bu arada Balıkesir'in Çamlık Mevkii'ne çıkan arazi yangını 5 dönümlk alanı küle döndürürken, şehirde korkuya neden oldu. Yangın itfayenin başarılı çalışması sonucu büyümeden söndürüldü. Sivas'ın Zara ilçesinde ise sağanak yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, 2 kişi de yaralandı. - yenişafak