Yarın bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak olan bu yatırım, ülkemiz için oldukça önemli. İşlemci devi Intel'in yatırım şirketi olan Intel Capital, bir Türk şirketi olan Nokta'yla yaptığı ortaklığın ardından diğer yatırım şirketlerinin de genç nüfusu fazla olan ve internet kullanımı hızla yükselen Türkiye'ye yönelmesi bekleniyor.

Erişime Engellendi!

Türkiye'deki internet sektörü, bu haberi değerlendirirken ve daha basın toplantısı bile gerçekleşememişken, dün siteye girmek isteyenler aşağıdaki ibare ile karşılaştılar;

"İSTANBUL ŞİŞLİ 2. SULH CM'nin, 23/02/2011 tarih ve 2011/229 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internet sitesi (izlesene.com) hakkında verdiği karar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nca uygulanmaktadır."

Erişime engellenen site sahipleri, bugün hızlı davranarak, içerik sorununu ortadan kaldırdılar ve site yeniden erişime açık hale geldi.

Çok kısa bir süre de olsa internet sitelerine uygulanan erişim engeli, Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen şirketlerin gözünü korkutuyor. İnternet yasaları henüz güncellenmedi ve ilgili bakanlıkların konuda bir yol haritası da mevcut değil.

Cezalandıran ve Ceza Alan Yanyana Olacak

Yarın gerçekleşecek olan toplantıda, erişim engelini uygulamaya koyan kurum olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın bağlı bulunduğu BTK ve erişime engellenen site sahipleri yanyana gelecekler.