NBA"in efsane isimlerinden birisi olarak kabul edilen yıldız oyun kurucu, 35 yaşında. NBA"de 1 kez MVP, 4 kez de sayı kralı olan Iverson, NBA"de yeni sezon için kulüp bulamamış, ardından da Çin"den 4 milyon dolarlık bir teklif almıştı. Kariyeri boyunca aldığı transfer ücretleri toplamı 150 milyon doları geçen ve Çin"den gelen rakamı düşük bulan Iverson"a, Beşiktaş"ın 1.5 milyon doları garanti, toplam 2 milyon dolarlık teklifte bulunduğu öğrenildi.

Belarus moda olur mu?
Çek Cumhuriyeti"nde devam eden Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası"nda mücadele eden Belarus takımının, FIBA"dan izin alarak, mücadeleye tek parça forma ile çıkması ve şort yerine tayt giymesi, bu modanın Avrupa"ya yayılıp yayılmayacağı sorusunu akıllara getirdi. Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolu"ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, bu tarz yaklaşımların geçmişte de belirdiğini, daha önce Avustralya takımının alışılmışın dışında kıyafetle sahaya çıktığını belirterek, “Oyuncuların sahada kendilerini nasıl rahat hissettikleri önemlidir” dedi.



Marsel yarı finalde
İzmir"de devam eden Türk Telekom İzmir 2010 Erkekler Tenis Turnuvası"nda Marsel İlhan, yarı finale yükseldi. Örnekköy Tenis Eğitim Merkezi"nde süren turnuvada çeyrek finalde Slovakya"dan Martin Klizan ile karşılaşan Marsel İlhan, rakibi karşısında ilk seti 6-2 kazandı. Rahatsız olduğu öğrenilen Klizan"ın müsabakaya devam edememesi üzerine Marsel İlhan, yarı finale çıktı. Milli tenisçi bugün de final mücadelesi verecek.



Haliç"te sürat şov
Dünya Offshore Şampiyonası"nda 2010 sezonunun 13 ve 14. etap yarışları bugün ve yarın İstanbul Haliç"te yapılacak. Architon"un sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonun her iki gününde de sıralama turları saat 10.30"da, yarışlar ise saat 14.00"te başlayacak. Dünya Offshore Şampiyonası"nda 2010 sezonunun ilk 12 yarışı sonrasında “2 YKM Sport” teknesi 1990 puanla ilk sırada yer alırken, “3 Beşiktaş 1903” 1641 puanla ikinci, “5 GSYİAD Galatasaray” ise 1441 puanla üçüncü sırada bulunuyor.



ST Racing zirvede
Eskişehir Otomobil ve Motor Sporları Kulübü (ESOK) tarafından organize edilen Eskişehir Rallisi"ni ST Racing Takımından Uğur Soylu, Fatih İnan ikilisi kazandı. 51 ekibin kayıt yaptırıp 33 ekibin finiş görebildiği zorlu yarışta Mitsubishi Ev 9 ile mücadele eden Uğur Soylu, Fatih İnan ikilisi, en yakın rakiplerine iki dakikanın üzerinde fark yaparak podyumun en üst basamağına çıktı.



Boğaziçi heyecanı
Cimnastik Federasyonu tarafından 24"üncüsü düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Artistik Cimnastik Turnuvası bugün İstanbul"da başlayacak. Ahmet Cömert Spor Salonu"ndaki organizasyon iki gün sürecek. Azerbaycan, Kazakistan, Romanya, Ürdün, Irak, İsveç, İran, Mısır ve Tunus"tan 25"i bayan, 55 sporcunun katılacağı turnuvada Türkiye"yi 20 sporcu temsil edecek.



Şampiyonlar döndü
Polonya"nın başkenti Varşova"da yapılan Özel Olimpiyatlar Avrupa Yaz Oyunları"nda büyük bir başarıya imza atarak 7 altın, 6 gümüş, 7 bronz madalya kazanan zihinsel engelli sporcularımız, yurda döndü. Atatürk Havalimanı"ndan yurda giriş yapan şampiyonları, Özel Sporcular Derneği Başkanı Necmettin Aydın, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar karşıladı.



Kanat unutulmadı
Spor yazarı ve Beşiktaş Kulübü kongre üyesi Kazım Kanat, vefatının 2. yılında dün Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Düzenlenen anma törenine, Beşiktaş Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, kulüp Genel Koordinatörü Levent Çifter, kurul üyeleriyle spor basınından arkadaşları ve ailesi katıldı.