Suudi Arabistan'da yayınlanan Arab News'e konuşan Binan Mücevher sözcüsü, en son modayı yakaladığından ve muhafaza etmeyi başardığından dolayı İtalyan mücevherine büyük bir talep olduğunu söyledi. Habere göre talep edilen İtalyan mücevherleri arasında altın, gümüş ve platinden yapılmış yüzük, bilezik, ve gerdanlıkların yanı sıra değerli taşlar da bulunuyor. Ortalama bir müşterinin 18 ayar altından yapılmış ürünlere ilgi gösterdiğini ifade eden firma yetkilisi, İtalyan mücevher ürünlerinin dizayn, ayrıcılık, kalite ve son işçilikte öne çıktığını kaydetti.

TÜRKLER ÖNE GEÇTİ

Haberde, 2000'li yıllara kadar İtalyan mücevherinin dünya piyasasını kontrol altında tuttuğunu fakat daha sonra daha Türkiye, Hindistan ve Çin'den gelen düşük maliyetli ürünler karşısında birinciliği kaptırdığı belirtildi.

Küresel krize rağmen Körfez ülkelerinde ve özellikle Suudi Arabistan'da yaşayan belirli kesimin yüksek kalitedeki mücevhere olan talebinde de değişme olmadığı ifade edildi.

Kaynaklara göre Körfez bölgesinde perakende altın satışlarında bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yıldaki aynı döneme kıyasla yüzde 17 düşüş yaşandı./sabah