Olay, İsveç medyasında yankılandı. "İsveç diplomat, taş kaçakçılığı gerekçesiyle cezaevine girme riski ile karşı karşıya" diyen The Local, Dışişleri Bakanlığı'nda görevli diplomatın eşi ile birlikte bir charter tatili dönüşünde durdurulduğunu belirtti.

Expressen gazetesi de "10 santimetrelik mermer taşın" antika olduğunu, diplomatın mermeri Türkiye'den kaçak olarak çıkartmaya çalıştığından kuşkulanıldığını kaydetti. Gazeteye konuşan diplomatım eşi de "Bunlar gülünç. Hatıra olarak taş götürmenin mümkün olmadığına ilişkin hiçbir fikrimiz yoktu. Şimdi ne olacağını, bir kararın verilmesi için ne kadar beklemek gerekeceğini bilmiyoruz ancak bir yanlışlık var" dedi.

TÜRK MAKAMLARI CİDDİYE ALIYOR
Bu arada İsveç Dışişleri Bakanlığı, diplomatın gözaltına alındığını doğrularken İsveç'in İstanbul Konsolosluğu'ndan görevlilerin diplomatı ziyaret ettiklerini de söyledi. Bakanlığın basın müşaviri Catarina Axelsson, medyaya yaptığı açıklamada henüz resmi bir suçlamayı duymadıklarını ifade etti.

Öte yandan, Expressen gazetesi, bir kaynağa dayanarak Türk makamlarının bu tür suçları "çok ciddiye aldıkları"nı da kaydetti.