İsrail"in sivilleri hedef alarak vahşete imza atmasından sonra gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi İsrail Dostluk Grubu"na çevrildi. Başkan Memecan tavırlarının ne olacağını açıkladı.


TBMM Türkiye -İsrail Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan, İsrail'in Gazze'de işlediği vahşetten sonra nasıl bir tepki vereceklerini açıkladı. Memecan 300'e yakın milletvekilinden oluşan dostluk grubunda ağırlık olarak topluca istifa etme görüşünün hakim olduğunu söyledi.

İsrail"in Filistin"de sivilleri hedef alarak vahşete imza atmasından sonra gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi İsrail Dostluk Grubu"na çevrildi. Grubun Başkanı AK Parti"li Nursune Memecan yarın alacakları karar öncesinde Haber 7'ye istifa edecekleri sinyalini verdi.

Memecan, “İsrail"in işlediği katliamlara nasıl bir tepki vereceksiniz?” sorumuza şöyle cevap verdi: “Herkes çok sinirli. İstifa edenler var. Edenler daha da olacaktır. Yönetim kurulu olarak yarın sabah toplanacağız. Toplu olarak istifa edersek ciddi anlamda ses getirecektir. Diğer taraftan istifa etmeden siyasi baskı da kurabiliriz.”

"BÖYLE DOSTLUK OLMAZ GÖRÜN GÜNÜNÜZÜ"

İsrail"in 300 kişinin öldüğü Gazze"ye yönelik füze ve hava saldırısın grup olarak çok tepkili olduklarını söyleyen Memecan, Türkiye-İsrail Dostluk Grubu"nun "gemileri yakıp" istifa etmesi halinde çok ses getireceğine dikkat çekti. Memecan şöyle konuştu: Tepkimizin ne olacağına yarın karar vereceğiz. Filistin"deki masum insanlara nasıl faydamız olur, istifa ederek mi, yoksa başka bir yatırım mı yapacağız yarın belli olacak. İstifa edip, "böyle dostluk olmaz, görün gününüzü!" deyip, gemileri yakmak da etkili olur, politik baskı kurmak da. Diğer taraftan istifa etmeden İsrail ve Filistin"e gitmeyi de gündemimize alabiliriz. Bunların tümünü yarın ele alıp karar vereceğiz.”

İSTİFALAR GELMEYE BAŞLADI

300"ye yakın milletvekilinden oluşan Türkiye-İsrail Dostluk Grubu"nda MHP ve CHP"den ikişer milletvekilleri yer alırken grubun diğer üyeleri AK Partili vekillerden oluşuyor.

Öte yandan gruptan ilk istiafalar da gelmeye başladı. Sabah saatlerinde TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliğinden istifa ederken, MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır da İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara tepki göstererek, ''Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan'' istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Dışişleri Komisyonu Katibi ve Asya Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Abdulkadir Emin Önen de dostluk grubundan istifa ettiğini açıkladı.


HABER 7