Rakiplerini safdışı bırakan Portekiz, Yunanistan, Slovenya, Fransa ve Cezayir, Güney Afrika"ya gitmeye hak kazandı

Milli Takımımızın da yer aldığı grubu ikinci sırada bitirerek, play-off mücadelesi yapmaya hak kazanan Bosna-Hersek, deplasmanda 1-0 yenildiği Portekiz"e sahasında da aynı skorla boyun eğerek, Dünya Kupası"na gitme şansını kaçırdı. Atina"da golsüz eşitlikle biten ilk maçın rövanşında deplasmanda Ukrayna"yı 1-0 yenen Yunanistan, 1994"ten sonra ilk kez Dünya Kupası"na katılmayı başardı.
Slovenya ise Moskova"da 2-1 kaybettiği Rusya"yı 44"te Zlatko Dedic"in golüyle 1-0 devirerek, deplasmanda attığı gol sayesinde Güney Afrika"nın yolunu tuttu. Rusya"da Kerzhakov ve Zhirkov, kırmızı kart gördü.

Güiza"dan gol

Fransa da deplasmanda 1-0 yendiği İrlanda karşısında zor anlar yaşadı. 90 dakikayı 1-0 İrlanda önde tamamlarken Fransa uzatma bölümünde attığı golle 1-1"i yakalayarak bileti kaptı.
Tarafsız saha Sudan"da 34 bin seyirci önünde oynanan, tansiyonu yüksek karşılaşmada Cezayir, Mısır"ı 1-0 yenerek 24 yıl sonra Dünya Kupası"na gitmeye hak kazandı. Öte yandan, Viyana"da oynanan özel maçta Avusturya"yı 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden İspanya"da Fenerbahçe"li Daniel Güiza, Boğalar"ın 4. golüne imza attı./milliyet


DÜNYA KUPASI"NA KATILACAK ÜLKELER
G.Afrika Cumhuriyeti
Danimarka
İsviçre
Slovakya
Almanya
İspanya
İngiltere
Sırbistan
İtalya
Hollanda
Brezilya
Şili
Paraguay
Arjantin
ABD
Meksika
Honduras
Kamerun
Nijerya
Gana
Fildişi Sahilleri
Avustralya
Japonya
Güney Kore
Kuzey Kore
Yeni Zelanda
Yunanistan
Portekiz
Slovenya
Cezayir
Fransa