Rüşvetten gözaltına alınan Keçiören Tapu Müdürü Ö.G.'nin Çayyolu'nda bir villasının bulunduğu ortaya çıktı. Ö.G.'nin villayı 600 bin YTL'ye aldığı, tapusunu arkadaşının üzerine yaptığı belirlendi

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Ankara'nın Keçiören ilçesinde 4. Bölge Tapu Müdürlüğü'ndeki rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan Keçiören Tapu Müdürü Ö.G.'nin, usulsüz olarak elde edilen paralarla villa satın aldığı iddia edildi. Zanlı Ö.G.'nin, villa için bir arkadaşı üzerine tapu kaydı yaptırdığı belirtildi.

Hafta başında düğmeye basılan, Türkiye'nin işlem hacminde önde gelen tapu müdürlükleri arasında yer alan Keçiören 4. Bölge Tapu Müdürlüğü'nde görevli 16 kamu görevlisinin gözaltına alındığı operasyonun ilk aşaması dün tamamlandı.

HESAPLARI İNCELENİYOR
Keçiören Tapu Müdürü Ö.G.'nin, polisin takibinin devam ettiği dönemde Çayyolu'nda üç katlı bir villaya sıkça gittiği saptandı. Polis ekipleri, Ö.G.'nin aynı zamanda kendi evine de yakın bir mevkideki villada F.Ö. adlı bir kadının yalnız yaşadığını, villanın bir süre önce 600 bin YTL karşılığında satın alındığını belirledi. Üç katlı villanın Ö.G. tarafından satın alındığı ve tapu kayıtlarında Ö.G.'nin bir arkadaşı üzerine kayıt ettirildiği bilgisine ulaşıldı.
Polis, Ö.G.'nin geliriyle orantılı olmayan biçimde gayrimenkul sahibi olduğu iddiası kapsamında, zanlı tapu müdürünün diğer kamu görevlileriyle birlikte hem mal varlığını hem de banka hesaplarını incelemeye aldı.

GECE HAYATININ BONKÖRÜ
Tapu müdürlüğünde kameralarla saptanan rüşvet ve irtikap çarkının içinde olduğu belirtilen Ö.G.'nin, söz konusu villada ikamet eden F.Ö. adlı kadınla evlilik dışı birliktelik yaşadığı öne sürüldü. Ö.G.'nin gece hayatında sıkça boy gösterdiği ve eğlence yerlerinde büyük paralar harcadığı belirlendi.
Daha önce Polatlı Tapu Müdürü olarak görev yapan Ö.G.'nin, hakkındaki usulsüzlük iddiaları nedeniyle yaklaşık bir yıl önce Keçiören Tapu Müdürlüğü'ne atandığı belirtildi.

LÜKS OTOMOBİLLİ MEMUR
Tapu Müdürlüğü'nde özürlü kadrosundan görev yapan ve lüks otomobil sahibi olduğu anlaşılan bir görevli de gözaltına alındı.

Parsel operasyonu kapsamında gözaltına alınan tapu görevlileri dün sabah savcılığa sevk edildi. Emniyet'te üç gün boyunca sorgulanan zanlıların "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "irtikap", "rüşvet", "devleti zarara uğratmak suretiyle kendilerine ve başkalarına haksız kazanç sağlamak", "görevi kötüye kullanmak", "denetim görevini ihmal etmek" ve "suçtan elde edilen geliri aklamak" suçlarından sorgulandığı öğrenildi.

Operasyonun kamu görevlilerini kapsayan ilk aşamasından sonra, rüşvet ve irtikap sisteminde yer alan kişiler gözaltına alınarak ifadesine başvurulacak. Bu aşamada, tapu görevlileriyle doğrudan bağlantısı olan emlakçılar ve müteahhitler soruşturulacak.