Kurs süresince günlük 15 TL"den toplam 900 TL ücret de alacak olan işsiz kursiyerler, Türkiye"nin en gözde mesleklerinden birini de öğrenme şansı yakalayacak.

Ekonomik kriz nedeniyle artan işsizlik oranı İzmirli kuyumcuları harekete geçirdi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile İzmir Kuyumcular Odası (İZKO) imzaladıkları protokol ile işsiz vatandaşları iş sahibi yapacak bir proje üretti.

Proje çerçevesinde, 18 Temmuz 2009 tarihine kadar İŞKUR"a müracaat eden 18-35 yaş arası işsiz kadın ve erkekler, 21 Temmuz 2009 tarihinde ön elemeden geçirilecek. İŞKUR ve İZKO yetkililerin hazır bulunduğu komisyon önce 20 asil, 20 de yedek kursiyeri belirleyecek.

İşsiz, 18-25 yaşları arasında ve en az ilkokul mezunu olmak şartlarının da bulunduğu elemelerde, lise mezunu ve üzeri ile yabancı dil bilen gençlerin tercih sebebi olacağı belirtildi.

İZKO Eğitim Salonu"nda 3 Ağustos 2009 tarihinde başlayacak ve 2 ay sürecek olan kursta, kursiyerler, uzman eğitmenler tarafından mesleğin tüm detaylarını öğrenme imkanı bulacak. İşsiz kursiyerler kursa katıldıkları süre boyunca da maaşa bağlanıp, sigortalanacak. Kurs süresince günlük 15 TL olmak üzere toplam 900 TL ücret sahibi alacak kursiyerlere, kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Sertifika sayesinde iş kapıları açılacak olan kursiyerlere İZKO yetkilileri de iş bulmada aracı olmayı vaat ediyor.

Türkiye"de ilk kez bir kuyumcu odasının İŞKUR ile protokol imzalayarak işsiz gençleri iş sahibi yapacak bir proje gerçekleştirdiğini belirten İZKO Genel Sekreteri Mehmet Gürol Atav, projenin başarılı olması durumunda tekrarlanacağını söyledi.