Gemi mürettabatından biri kişinin kurtarıldığı, 12'sinin kayıp olduğu ve arama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

İsrail ordu radyosunun verilen habere göre, Türkiye'den gelen ve Hayfa limanına doğru yol alan "Salla 2" adlı yük gemisi, gece saat 02.00 sularında limanın 80 km açıklarında henüz bilinmeyen bir nedenle battığı açıklanmıştı.

Gemiden o saatlerde sinyaller alındığı, bunun üzerine bölgedeki NATO gemilerine durumun bildirildiği ve NATO gemilerinin mürettebattan bir kişiyi kurtardığı da kaydedildi.

Sahil güvenlik gemilerinin, kayıp denizcileri aramaya devam ettiği belirtiliyor.

GEMİNİN TÜRK DEĞİL, İSRAİL GEMİSİ OLDUĞU KESİNLEŞTİ

İsrail'in Hayfa kenti açıklarında saat 02.00 sularında batan yük gemisinin Türk değil, bir İsrail firmasına ait olduğu kesinlik kazandı.

İsrail ordusunun bir sözcüsü, İsrail medyasında çıkan haberlerin aksine, geminin Togo bayraklı olduğunu ve Türkiye'den değil, Yunanistan'dan Hayfa'ya doğru gelirken battığını ifade etti.

Sözcü, gemi mürettebatından kayıp 12 kişinin donanmaya ve NATO'ya ait gemiler tarafından aranmasına devam edildiğini söyledi.

Ordu sözcüsüne göre, mürettebatı arama çalışmalarına helikopterlerle Lübnan'daki barış gözlem kuvvetleri UNIFIL'e ait gemiler de katılıyor.

Gemi mürettebatından şimdiye kadar sadece bir kişi kurtarılabilmişti. Gemi mürettebatının tam milliyeti bilinmemekle birlikte, ordu radyosu çoğunun Ukraynalı olduğunu bildirdi.

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI, GEMİNİN TOGO BAYRAKLI, MÜRETTEBATININ UKRAYNA ASILLI OLDUĞUNU BİLDİRDİ

Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı, İsrail'in Hayfa Limanı açıklarında batan yük gemisinin Togo bayraklı olduğunu bildirdi.

Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileri,Yunanistan'dan İsrail'e tuğla taşırken Hayfa Limanı açıklarında batan ''Salla 2'' adlı yük gemisinin Türk bayraklı olduğunun iddia edilmesi üzerine İsrail'in ilgili birimleriyle temasa geçti.

Hayfa Limanı'nın 80 kilometre açıklarında saat 02.00 sıralarında batan yük gemisinin, Togo bayraklı, mürettebatının ise Ukrayna asıllı olduğunu kaydeden yetkililer, personelden bir kişinin kurtarıldığını, 12 kişi için arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi./haber7