Mısırlı beş askerin İsrail tarafından açılan ateş sonucu öldürülmesinin ardından İsrail'in Mısır Büyükelçiliği önünde başlayan gösterilerin ikinci gecesinde İsrail bayrağının indirilerek göndere Mısır bayrağının çekilmesi Kahire'de kutlanırken, bayrağı indiren boyacı genç kahraman ilan edildi.
Dün gece İsrail Büyükelçiliği'nin bulunduğu 21 katlı binaya dışarıdan tırmanan ve İsrail bayrağını indirip, göndere Mısır bayrağı çeken Ahmed Şehhat isimli Mısırlı boya ustası genç, ülkede kahraman oldu. Bayrağın indirilmesinin ardından İsrail Büyükelçiliği önündeki bölgede sevinç gösterileri yapan Mısırlılar, Ahmed Şehhat'ı omuzlarda gezdirdi. Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Ahmed Şehhat, kendisinin sıradan bir vatandaş olduğunu, iki gündür Mısırlıların bayrağı indirmek istediklerini, kendisinin bunu vatani duygular ve Mısır halkını sevindirmek için yaptığını söyledi.
 
Şehhat, "Ben siyasetle ilgisi olmayan sıradan bir vatandaşım. Kimse de beni bayrağı indirmek için teşvik etmedi. Şehit olan Mısır askerleri için oraya gitmiştim. Oraya vardığımda insanların İsrail bayrağını indirmek için uğraştıklarını gördüm. Karar verdim ve yukarı çıktım. Binanın üzerine vardığımda ne Mısırlı ne de İsrailli kimsenin orada olmadığını gördüm. Bunu yapmamdaki hedef, bayrağı indirerek bütün Mısır halkını mutlu edecek olduğunu hissetmemdi" diye konuştu.
Mısırlı protestocular, İsrail büyükelçisinin sınır dışı edilene kadar gösterilere devam edeceklerini açıkladılar. Protestocular bu akşam büyükelçiliğin önünde iftar yapacak ve teravih namazı kılacak.