6 Askerimiz Şehit Oldu
Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde Kara Havacılık Okulu'na ait UH-1 tipi askeri helikopterin akaryakıt istasyonu yakınına düşmesi sonucu meydana gelen kazada, 6 askerimiz şehit oldu.
Kaza ve İlk Açıklamalar
Kazanın ardından olay yerine itfaiye, sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ilk açıklamasında, 5 personelin şehit olduğunu, 1 personelin ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Daha sonra yapılan açıklamada, yaralı askerin de şehit olduğu bildirildi.
Şehitlerimizin Kimlikleri
Kazada şehit olan personelin kimlikleri şu şekilde açıklandı:
- Tuğgeneral İsa Baydilli (52) – Isparta Kara Havacılık Okulu Komutanı
- Teğmen Mustafa Atakan Dut (24)
- Teğmen Ceyhun Kalyoncu (25)
- Teğmen Tunahan Dağlı (24)
- Astsubay Kıdemli Çavuş Hüseyin İpek (26)
- Astsubay Çavuş Talha Nergis
Şehitlerimizin Ailelerine Acı Haber Ulaştı
- Teğmen Ceyhun Kalyoncu'nun (Rize) şehadet haberi ailesine iletilirken, şehidin dün doğum günü olduğu öğrenildi. Dedesi Cemil Boztepe, “Tek hayali pilot olmaktı, bunu başardı ama böyle vefat etti” diyerek gözyaşı döktü.
- Teğmen Tunahan Dağlı'nın (Samsun) annesi, haberi Bursa’da aldığı sırada memleketine dönmek üzere yola çıktı. Babasının 2017’de vefat ettiği öğrenildi.
- Astsubay Hüseyin İpek'in eşi Bahar İpek, eşinin acısıyla hastanede gözyaşlarına boğuldu.
Taziye ve Dua Mesajları
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yayımladığı mesajda, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum” dedi. Isparta genelindeki camilerde şehitler için sela okundu.
Helikopterdeki Diğer Personel
Kazanın ardından sağ kurtulan 2 personelin güvenli iniş sonrası kaza yapan helikoptere müdahale etmeye çalıştığı öğrenildi. Sağlık durumları iyi olan personel, Isparta Valisi Abdullah Erin tarafından ziyaret edildi.