Zenginlik, helal para, sosyetik iftar sofraları, TV yarışmaları, piyango, loto konularına açıklık getiren Prof. Dr. Hatipoğlu, özellikle sosyetik iftar sofralarını değerlendirirken “Merhametsiz sofralar israftır” dedi.

- Sayın Hocam, para konuları genelde çok imtina ettiğimiz konular. Pek konuşmuyoruz, utanıyoruz, belki günah bile sayıyoruz. Şimdi mübarek aydayız, ama para da bir gerçek. Kişilerin borcu olabilir, daha fazla kazanmak, birikim yapmak ya da ev almak istiyor de olabilir. Para ile ilgili konularda ne önerirsiniz?

Hiçbirimiz, elimizdeki ve cebimizdeki paramızı bitiremeyeceğiz, öyle anlaşılıyor. Parası olmayan için de olan için de bu böyle. İnsanlarımızın yüzde 90'ının vefat ederken cebinde 1 lira vardır en azından, paranın ömrü bizden daha uzun öyle anlaşılıyor. Onun için hayattayken onu doğru harcamak lazım. Elden çıkartmaya çalışmak lazım diye düşünüyorum. Bu hepsini vermek anlamında değil ama hakikaten merhamet edelim. Sermayeye kul olmayalım. Biraz daha, çocuğuma, torunuma, torunumun torununa dememek lazım. Bırakın biraz da çocuklarınız, torunlarınız çalışsın.

Düzgün kazan, düzgün harca