TBMM Komisyonu, Anayasa Mahkemesi"nin iptal kararının ardından yürürlüğü ertelenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası"nda değişiklik öngören tasarıya ilişkin raporunu tamamladı.Tasarı, kesimler arasındaki uçurumu ortadan kaldıracak.

Kanun yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk defa devlet memuru olanlar, bu kanuna tabi olacak ve Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınacak. Daha önceki memurlar ise Anayasa Mahkemesi"nin iptal kararı doğrultusunda yürürlükteki Emekli Sandığı'na tabi olmaya devam edecek.

Tasarıda, aylıkların hesaplanmasında kullanılan güncelleme katsayısı, her yılın aralık ayında açıklanan TÜFE ile o yılın GSYİH gelişme hızının yüzde 25'inin toplamına bir tam sayının ilave edilmesiyle hesaplanacak. Emzirme ödeneğinden, sigortalı kadın, sigortalı erkeğin çalışmayan eşi ile BAĞ-KUR'lular yararlanacak.

SSK'lı ve memurların malullük ve ölüm aylığından yararlanmaları için gerekli prim ödeme gün sayılarında da değişikliğe gidildi. Kanunda SSK'lıların ölüm aylığından yararlanması için aranan 900 günlük prim ödeme gün sayısı, 1800 güne çıkartıldı. Devlet memurlarında prim ödeme gün sayısı 3600 günden 1800 güne düşürüldü.