Mezun olacak öğrenciler için 2012 Haziran ayına kadar sürecek seminerlerin dördüncüsü olan ‘İş Hayatına İlk Adım’ semineri yoğun ilgi gördü.
Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu’nda ADÜ Nazilli MYO Öğretim Görevlisi Yasin Gülpolat'ın organizesiyle Lojistik Bölümü öğrencileri Tunacan Bozdağ, Deniz Tekin, Kamil Karaçelik, Ahmet Selçuk, Asena Özdemir, İnci Akansu, Pınar İldeniz ve Merve Fidancı'nın girişimleriyle düzenlenen Dış Ticaret ve E-Ticaret Eğitimi’ne Dış Ticaret Uzmanı Yaman Koç konuşmacı olarak bilgilerini anlatarak öğrencilere tüyolar verdi. ‘İş Hayatına İlk Adım’ seminerleri kapsamında düzenlenen ‘Dış Ticaret ve E-Ticaret’ eğitimine, Yüksekokul öğretim görevlileri başta olmak üzere Nazilli Meslek Yüksek Okulunun Dış Ticaret, İşletme, Lojistik, Menkul Kıymetler ve Bankacılık bölümlerden yaklaşık 350 öğrenci katıldı.
E-Ticaret ve Ticaret gibi favori mesleklerin püf noktalarını öğrenebilecekleri ve meslek yaşantılarına yön vermelerini sağlayacak iki mükemmel eğitim fırsatı sunduğunu ifade eden Dış Ticaret Uzmanı Ceyhun Yeşilserit; “Düzenlenen eğitim sonunda siz katılımcılara 2 adet sertifika verilecektir. Bu sertifikalar sizlerin daha çok CV’lerinizin güçlenmesi ve sizlerin ne kadar donanımlı olduğunuzu gösterecektir. Ama asıl önemli olan benim sizlere Dış Ticaret konusunda; Dış ticaret nedir?, İhracat, ithalat, transit ticaret işlemleri, Dış ticarette işlem akışı, Dış ticarette iş imkanları, Dış ticarette ‘tacir’ ve ‘komisyoncu’ ayırımı, Tacirlik yaparak para kazanılan işler, Komisyonculuk yaparak para kazanılan işler, İş alanlarında ‘risk’ ve ‘kazanç’ dengesi, 3. Gümrük Birliği mevzuatı 4. Incoterms 2010, ICC 2010 revizyonu, Ödeme Şekilleri, Peşin ödeme, prefinansman kredisi, akreditif, kabul kredili ödeme, vesaik mukabili ödeme, mal mukabili ödeme, Dış ticaret destekleri, DTM destekleri ve Eximbank programları hakkında verdiğim bilgilerdir. Aynı zamanda E-Ticaret konusunda; Dünya’da ve Türkiye’de e-Ticaret & e-Ticarette İş Modelleri, Pazarlama İletişimi ve Sosyal Medya Pazarlaması, Arama Motoru Pazarlaması, E-Ticarette Bilgi Teknolojileri, Hızlı Tüketim Sektörü ve Perakende Sektörü E-ticarete Nasıl Bakıyor?, Grup Satın Alma Sitelerinin Türkiye’deki Durumu, Türkiye’de Dikey (Vertical) Site Yönetimi ve Özel Alışveriş Kulüpleri hakkında verdiğim bilgiler sizlerin donanması ve yetişmenizde büyük yararlar sağlayacaktır” dedi.
Programın sonunda ise eğitimi düzenleyen öğrenciler adına konuşma yapan Tunacan Bozdağ, İş hayatına İlk adım seminerleri programlarıyla 2012 Haziran ayına kadar mezun olacak öğrencilere, diplomanın haricinde donanmaları için ekstradan hangi sertifikaları alması gerekiyorsa onunla ilgili programlar düzenleneceği belirterek; “Sektörel ayrımları olan ve sertifikalı olan bu programlarla öğrencilerin kendisini yetiştirmesi ve daha fazla donanması için, günümüz rekabet koşullarında daha tecrübeli, daha bilgili olsunlar diye birçok program ve eğitim organize edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda ise kariyer eğitimi firması tarafından Nazilli Meslek Yüksek Okulu Lojistik Topluluğuna verilen başarı plaketini ise Öğretim Görevlisi Yeşim Demireller tarafından Tunacan Bozdağ’a takdim edildi.