Kuşadası"nda yaşanan istihdam sorununu akılcı çözüm bulmak, işsizliği önlemek ve işverenlere uygun nitelikte personel sağlamak amacıyla geliştirilen projenin yürütülebilmesi için belediye bünyesinde “İş-Bul” birimi alınan encümen kararıyla kuruldu.
Kuşadası Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Şükran Sarsılmaz"ın yönetiminde kurulan birimde iki kişi halkın iş taleplerini, hazırlanan formlarla almaya başladı. Birime gelen vatandaşlar CV"lerini doldurarak İş-Bul birimine bırakıyor. İş başvurularını toplayan birim, Ticaret Odası, Esnaf Odası, Kuşadası Otelciler Derneği ve TÜRSAB gibi kurumlarla koordinasyon yerleştirilmesine olanak sağlayacak.
Sistemin tam olarak çalışmaya başlamasıyla Kuşadası"ndaki işsizlik sorununun ciddi boyutta önüne geçileceğini açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, başta Ticaret odası olmak üzere çeşitli kurumlarla birlikte işçi ve işverenleri buluşturacaklarını söyledi. İş adamlarından işe alımlarda önceliğin Kuşadası"nda yaşayanlara verilmesini istediklerini söyleyen Altungün, “İş-Bul birimimize yapılan başvurulardan veri tabanı oluşturacağız. İşyerlerimizin ihtiyacı olan personelle ilgili bilgileri de alarak ayrı bir veri tabanı oluşturacağız. Bu iki veri tabanını eşleştirerek uygun işe en uygun personelin yerleştirilmesine aracılık edeceğiz. Bu konuda iş adamlarımızın da üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacağına inanıyoruz” dedi.