2010’da kişi başı ortalama 230 megabyte veri tüketilirken, 2011’de bu rakam 435 megabyte’a yükseldi. Sınırsız veya yüksek kota sınırlı pakete sahip olan kullanıcıların tükettiği verilerde ise yaklaşık yüzde 155 oranında artış yaşandı. Android işletim sistemli telefonların kullanıcıları, iPhone’a oranla daha çok veri tüketti. Android kullanıcıları her ay ortalama 582 megabyte veri tüketirken, iPhonecular ise 492 megabyte’ta kaldı. Blackberry’de ise kişi başı ortalama 127 megabyte tüketilerek son sırada yerini aldı. En büyük ivme ise Windows Phone 7’de gerçekleşti. 2010 son çeyrekte 149 megabyte olan ortalama, 317 megabyte’a yükseldi. 
 
Öte yandan her sene periyodik olarak eylül’de yeni iPod modellerini piyasaya süren Apple, strateji değiştirdi. İsminin açıklanmasını istemeyen iki üst düzey yöneticinin yaptığı açıklamaya göre, yeni iPhone, eylülde piyasaya sürülecek. 
 
Rekabet artıyor 
iPad 2’de kullanılan Samsung’un ürettiği A5 işlemciyi kullanacak olan yeni cihaz, hızıyla rekabeti arttıracak. Bu işlemci ile internetten dosya indirilmesi daha hızlı olacak. Diğer önemli bir yenilik ise kamerada olacak. Kamera 8 megapiksele yükseltilecek.