"PayWare Mobile" sayesinde iPhone ile istenilen yerde ve zamanda basit ve güvenli ödeme yapılabiliyor. PayWare Mobile, VeriFone'un şifreleme çözümünü içeren donanım ve yazılımı sayesinde iPhone gibi bir platformda güvenlikle ilgili karşılaşılabilecek herhangi bir soruna karşı uçtan uca koruma sağlıyor.

VeriFone'un inovatif ürünü PAYware Mobile ödeme çözümünde, alışveriş esnasında kredi kartı iPhone'a takılabilen "PayWare Mobil" kart okuyucusundaki manyetik alandan geçiriliyor. Kart ayrıntıları kart geçişi sırasında derhal şifreleniyor, yani ödeme esnasında herhangi bir bilgi asla bir başkasının eline geçemiyor. iPhone ile GPRS bağlantı üzerinden bilgi aktarımı sırasında gizliliğin ihlali ihtimali de ortadan kalkmış oluyor.

VeriFone Güneydoğu Avrupa'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Soner Çaşur, "VeriFone olarak dünyada gelişen ve değişen Pazar koşulları ile tüketici eğilimlerini yakından takip ediyoruz. Bu anlamda Ar-Ge çalışmalarına her yıl önemli bir bütçe ayırıyoruz. Bu da bizi VeriFone olarak sürekli inovatif bir şirket olmaya odaklıyor. iPhone için ürettiğimiz ödeme çözümü PAYware Mobile ise buna en son örnek. Bu çözümün dünya çapında milyonlarca küçük işletmeden oluşan bir pazarı temsil ettiğine inanıyoruz" dedi.
15 Ocak itibariyle Amerika'da kullanılmaya başlanan olan ödeme çözümü PAYware Mobile, mevcut banka alıcılarından temin edilebilecek. VeriFone'un uluslararası ödemeler için geliştirdiği EMV sürümlü versiyonu ise ilkbahar aylarıyla birlikte tüm dünyada satışa sunulacak./iha