Amerikalı e-ticaret sitesi eBay, Türkiye'nin online pazaryeri GittiGidiyor.com’dan ek hisse satın almak için anlaştığını duyurdu. GittiGidiyor.com ve eBay'ın yaptığı ortak açıklamada, anlaşmanın, eBay'in, GittGidiyor.com'un Nisan 2007'de edindiği yüzde 10 azınlık hissedarlığının devamı niteliğinde olduğu, satın alma işleminin tamamlanması ile birlikte eBay'in, GittiGidiyor.com hisselerinin yaklaşık yüzde 93’üne sahip olacağı bildirildi. Anlaşma şartlarının ise henüz açıklanmadığı belirtildi.

-GİTTİGİDİYOR.COM'UN 6,4 MİLYON KAYITLI KULLANICISI VAR-

Açıklamaya göre, Serkan Borançılı, Burak Divanlıoğlu ve Tolga Kabataş tarafından kurulan ve merkezi İstanbul’da bulunan şirket, 150’den fazla çalışana sahip. 5 Şubat 2001’de kurulan GittiGidiyor.com'un, 6,4 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

Yapılan ortak açıklamada hisse alımını değerlendiren eBay Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Doug McCallum, 2007 yılından beri, GittiGidiyor.com'dan, çalışanlarından ve e-ticaret yaklaşımından etkilendiklerini belirterek, "GittiGidiyor.com’un hisselerini ilk satın aldıktan sonra, son derece heyecan verici bir e-ticaret pazarında, mükemmel bir işe girmekte olduğumuzu biliyorduk. GittiGidiyor.com’dan öğrenebileceğimiz çok şey var. Keza paylaşabileceğimiz de” yorumunu yaptı.

GittiGidiyor.com Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Borançılı, bir eBay iştiraki olmanın, GittiGidiyor.com için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Tamamen bir eBay iştiraki olmakla, gelişimimizi hızlandırırken, dünya standardı uygulamalardan yararlanıyor ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen e-ticaret pazarlarından birindeki lider konumumuzu perçinliyor olacağız" değerlendirmesinde bulundu.