1965 yılında Intel şirketinin kurucularından Gordon Moore, her yıl işlemciler içerisindeki transistor sayısının iki katına çıkacağını iddia etmişti. 1975 yılında her iki yılda bir şeklinde düzelttiği bu sözü, her 2 yılda bir işlemci gücünün ikiye katlanacağını ifade ediyordu. Bu ifade daha sonra Moore Yasası olarak anılmaya başladı ve Gordon Moore dışında herkes bu önergeyi bir yasa olarak kabul etti (kendisi ısrarla bunun bir yasa olmadığını iddia etmeyi sürdürdü). Bugün bilim adamları internetin de Moore Yasası'na tabi olduğunu düşünüyor. Çin'de 6 aylık gözlem sonucunda yapılan araştırma internetin büyüklüğünün Moore Yasası'nın bir formuna uygun olarak katlanarak arttığını ortaya koydu.

Çin Bilim Akademisi'ndeki Bilgisayar Teknolojileri Enstitüsü'nde görev alan araştırmacı Guo-Qing Zhang, interneti bir web siteleri bütünü olarak değil, kendi kendini idare eden, otonom bir sistem olarak ele alarak çalışmasına başladı. Bu sayede interneti oluşturan merkez parçasının, en uçtaki ufak web siteleri ile farklı şekilde geliştiklerini kabul ediyor. Diğer tüm araştırmalar internetin tüm parçalarının aynı gelişim süreci ve mantığına tabi tutulması düşüncesi üzerine kurulu olduğu için, internetin sonsuza kadar problemsiz büyüyebileceğini öngörüyorlardı.

Zhang'ın araştırması ise internetin çekirdeğinin (merkezinin), interneti oluşturan en dış yapılardan farklı bir gelişme sürecinde bulunduğunu ve internetin Moore Yasası'na uygun şekilde genişlemeye devam etmesi durumunda, belli bir süre sonra artık bu yükü kaldıramayacağını iddia ediyor. Başka bir deyişle araştırmanın sonucu, internetin de bir gün bir sonu olacağı yönünde şekilleniyor.